Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Retete
Home > Stil de viata > Slabeste sanatos > Retete > 3 retete care te ajuta sa arzi grasimile!

3 retete care te ajuta sa arzi grasimile!

In mod paradoxal, poti sa mananci si slabesti in acelasi timp! Dar acest lucru nu se va intampla decat daca stii cu exactitate care dintre alimente te pot ajuta. Cum stii care sunt aliatii tai de incredere? Simplu, trebuie sa alegi alimentele: cu un indice glicemic scazut, cele care nu favorizeaza depunerea grasimilor si cele care au un continut bogat in proteine.

Proteinele sunt veritabili "agenti care ard grasimile". Printr-un consum adecvat de proteine, organismul tau se va bucura de toate substantele nutritive fara sa favorizeze depunerea grasimilor.

Salata de anghinare (2 portii)
Ingrediente
2 anghinare mici (aproximativ 500 g)
120 g rosii cirese
1 ardei gras
80 g ciuperci
zeama de la o jumatate de lamaie
1 lingura otet de cidru
1 lingura de mustar
piper negru, sare
2 linguri ulei de masline
1 lingurita ulei de rapita
1 ceapa frantuzeasca
1 catel de usturoi
1 lingurita capere
2 linguri de patrunjel macinat

Mod de preparare:
  • se rupe coada anghinarelor si se taie bucati;
  • se pun bucatile de anghinare in apa cu lamaie;
  • se prepara un sos din mustar, otet de cidru, sare si piper;
  • se incorporeaza pe rand uleiul de masline si cel de rapita;
  • se storc bucatile de anghinare, se feliaza cat mai subtire si se lasa la macerat in sosul deja preparat;
  • se taie ceapa frantuzeasca, usturoiul, rosiile, ciupercile si se adauga in sosul cu anghinare, la care se mai adauga caperele si patrunjelul;
  • se adauga sare si piper, dupa gust;
  • se serveste cu paine de secara.

Informatii nutritionale: 217 kcal; 3 g proteine; 18 g lipide; 13 g glucide.

Beneficii: anghinarele stimuleaza digestia. Contin cinarina, o substanta care stimuleaza activitatea ficatului si a bilei. De asemenea, favorizeaza eliminarea grasimilor si detoxifierea organismului.

Recomandare: pentru a prepara aceasta reteta pe toata perioada anului, poti sa folosesti cu incredere aghinarele conservate la borcan, deoarece nu isi pierd proprietatile nutritive.
  1 2 3  
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.03.2007 11:36 
Gasesti la supermarketuri, iar uleiul de susan se poate inlocui cu cel de masline.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie