Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Abdomenul mi se mareste in timpul zilei

Abdomenul mi se mareste in timpul zilei

O operatie de genul de care ai avut tu nu este deloc una usoara, si stii si tu asta, mai ales ca a survenit septicemia, una din cele mai de temut complicatii ale peritonitei. Organismul tau, desi tanar, se poate reface greu, mai ales ca ai spus ca si ficatul a fost afectat.

Nu stiu daca marirea ficatului a fost ulterioara operatiei sau era dinainte, si nu stiu nici in ce conditii a survenit peritonita. Sa fi fost o apendicita?

 Este important sa stim cauzele acesteia, pentru ca astfel de incidente nu apar la persoane tinere  din senin. De asemeni si manifestarile unei boli, precum si convalescenta de dupa ele "sufera" de o anumita invidualitate, asta insemnand ca difera de la pacient la pacient, de istoricul lui medical, de varsta, de sistemul imunitar, etc.

Asa ca, chiar daca operatia a decurs normal si medicul ti-a zis ca toate sunt bune si frumoase  asta nu inseamna insa ca organismul tau nu poate reactiona cum vrea el la agresiunile din afara, asa cum a fost si interventia chirurgicala.

 Insa ai uitat sa imi spui daca aceasta balonare ("meteorism abdominal" in termeni medicali) a survenit imediat dupa operatie, sau la un anume timp dupa aceasta, si daca da, cand? In timpul tratamentul urmat, sau dupa incetarea acestuia?

De asemeni e important daca in momentul de fata urmezi vreun tratament medicamentos, si de asemeni ce regim alimentar urmezi. Trebuie sa fii foarte atenta, bauturile acidulate precum si unele alimente sau fructe provoaca astfel de fenomene si la oamenii perfect sanatosi, care nu au avut nici o interventie chirurgicala. Astfel ca ar trebui sa eviti in special bauturile carbogazoase, cele cu prea mult zahar, alimentele acide, cum sunt cele din fructele si legumele crude , precum si asocierea lor cu lactate sau chiar intre ele.

Sunt multe de zis, insa sfatul meu, mai presus de ce am zis pana acum, este sa consulti un medic, daca problema este asa deranjanta pentru tine, si daca ai avut curiozitatea si ragazul sa ne scrii, ar trebui sa te duci sa consulti un medic specialist, gastroenterolog sau internist. Problema nu este asa de grava, totul este sa faci ceea ce trebuie facut, si anume sa consulti un medic, nu aici on-line, si pe viu. El poate lua de la tine toate datele necesare sa vada ce e de facut. Esti tanara, merita sa faci asta pentru tine.


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie