Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Copilul 2-3 ani
Home > Stil de viata > Cresterea copiilor > Copilul 2-3 ani > Activitatea fizica a bebelusului

Activitatea fizica a bebelusului

Activitatea fizica este unul dintre cei mai importanti factori pentru un regim sanatos de viata. Pe langa faptul ca asigura sanatatea bebelusului, activitatea il ajuta sa-si dezvolte abilitati de gandire, de comunicare si de incredere in sine. Nu uita ca inca de la aceasta varsta frageda poti influenta preferintele viitoare ale copilului.

Cresterea copiilor

O casa sigura pentru copilul tau
Cauta in site mai multe informatii despre strategii nutritionale pentru cei mici
Top Sanatate iti recomanda
·Ingrijirea dintilor la copii
In momentul aparitiei primilor dinti pe arcada copilului este bine sa mergi la medicul stomatolog, in vederea unui consult.
Este foarte important ca tu sa fii un bun exemplu pentru cel mic.

Este bine sa incluzi exercitiile in programul bebelusului tau, dar asigura-te ca miscarile sunt avizate de medic si adecvate varstei pe care o are.

Pune-i la dispozitie spatiul necesar pentru a se misca in voie. Stai alaturi de cel mic minim 30 de minute pe zi si joaca-te activ cu el.

Copilul adora acest tip de interactionare si mai ales faptul ca stati impreuna. Incurajeaza anumite activitati facute in joaca - precum sapatul in nisip.


Sfaturi pentru cel care "se taraste"

  • Lasa-l pe cel mic sa se tarasca pe unde vrea el. Astfel el va invata cum sa-si coordoneze miscarile corpului.
  • Este bine sa il ajuti sa exploreze intr-un mod amuzat incaperea in care se afla. Jucati-va de-a v-ati ascunselea in timp ce copilul merge de-a busilea prin camera.
  • Muta-i jucaria preferata intr-o anumita parte a camerei si indeamna copilul sa vina spre ea.


Sfaturi pentru cel care a inceput sa mearga ajutat

  • "Cap, umeri, genunchi si calcaie". Ajuta-l pe copilas sa identifice aceste parti ale corpului si sa inteleaga conceptul de sus-jos, inalt-scund.
  • Incurajeaza flexibilitatea si puterea celui mic.
  • Dezvolta abilitatile de miscare ale celui mic si invata-l cum sa se miste si sa se joace cu alti copii.


Sfaturi pentru cel care merge neajutat

  • Scoate intreaga familie la plimbari.
  • Mergi pe varfuri si incurajeaza-ti copilul sa procedeze la fel. Acest mic exercitiu il va ajuta sa invete cum sa-si mentina echilibrul.
  • In timp ce va jucati, combina diferite stiluri de mers - alergare, marsaluire, mers pe varfuri, mers pe vine.


Ecuatia pentru o viata sanatoasa cuprinde activitatea

Preferi ca micutul tau sa se implice mai departe in viata in diferite activitati sportive cu incredere si pricepere sau sa duca o viata sedentara?

Ca si obiceiurile alimentare sanatoase ce-i pot fi induse inca de la o varsta frageda, expertii sunt de parere ca se poate face acelasi lucru si in privinta activitatii fizice.

Iata cateva indicatii pentru a induce o viata activa copilului tau:

  • ofera-i celui mic libertatea de a-si misca manutele si picioarele in voie, ori de cate ori face acest lucru; nu-i restrictiona miscarile decat daca este foarte necesar sa-l intrerupi;
  • aseaza-l pe cel mic pe burtica pe o patura curata ce sta pe podea si incurajeaza-l sa se miste; plaseaza-i jucariile preferate mai departe de el si determina-l sa vina dupa ele;
  • stabileste-i un program activ, care sa devina in timp rutina - in acelasi mod in care l-ai obisnuit cu o poveste la sfarsitul zilei, inainte de culcare;
  • copiii mai mici de doi ani nu au voie sa se uite la televizor; in general copiii care se invata de mici cu televizorul sau cu noua tehnologie - calculatorul - ajung sa dezvolte un stil de viata sedentar; invata-l de mic balanta si granita firava dintre activitate si inactivitate.


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  13.04.2007 13:04 
activitatea fizica a bebelusului
baietelul meu in varsta de doar un an si cinci luni,nu adoarme fara a viziona clipuri la televizor,nustiu cum sa-l dezvat,desi am incercat multe metode,de la mutarea televizorului din dormitor,pana la leganarea pe picioare,nimic nu a dat rezultate.ii poate afecta vazul,si daca da in ce masura?
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie