Copilul 2-3 ani
Home > Stil de viata > Cresterea copiilor > Copilul 2-3 ani > Alimentatia sugarilor si a anteprescolarilor
Alimentatia sugarilor si a anteprescolarilor
Hranindu-l pe cel mic intr-o maniera sanatoasa nu numai ca-l ajuti sa se dezvolte normal, dar, in acelasi timp stabilesti baza obiceiurilor sanatoase privind masa, prevenind obezitatea si alte probleme de sanatate. Cei mici au nevoi alimentare unice. Exista situatii in care te poti simti incurcata pentru ca nu stii ce anume si cand sa-ti hranesti copilul. Urmatorul ghid ofera sfaturi practice, avizate de medicul pediatru, privind nevoile de hrana ale unui copil de sub 2 ani.
Tranzitia catre mersul pe picioare
Copilul tau a crescut atat de mult in ultima vreme! Acum se taraste cautand sa-si gaseasca locul. Din punctul de vedere al alimentatiei a trecut cu siguranta la o noua etapa - probabil ca incearca sa se hraneasca singur. Primii doi ani din viata copilului tau reprezinta o perioada critica privind stabilirea unor obiceiuri alimentare sanatoase pentru restul vietii. Acest ghid cuprinde sfaturi referitoare la cat, cum si cand trebuie hraniti sugarii si copilasii putin mai mari. Informatiile reflecta dimensiunea portiilor si nevoiele de care nu se poate lipsi cel mititel. Pentru ca tu stii foarte bine ce se potriveste mai bine pentru copilul tau, ajusteaza datele din acest ghid pentru a fi in conformitate cu nevoile copilului tau. Mese care conteaza Daca imbini pranzurile copilului cu biscuiti nutritionali, poti sa fii sigura ca-i asiguri o dieta sanatoasa. Incearca sa incluzi in pranzurile lui urmatoarele alimente:
Expertii nutritionisti sunt de parere ca toata lumea, inclusiv sugarii ar trebui sa manance fructe si legume de cinci ori pe zi. Este foarte important sa incluzi variate arome, culori si tipuri de fructe si legume in alimentatia celui mic. Curcubeul vitaminelor pentru sugar:
Toate fructele si legumele de mai sus trebuie sa fie preparate cu grija, sa aiba semintele si pielea indepartate - unde este cazul. Oferindu-i fructe si legume din fiecare grup de culoare, pe langa faptul ca ai o mare paleta de alegere, ii asiguri copilului o larga arie nutritionala. Este minunat sa-ti alaptezi copilul cat timp atat tu, cat si el aveti nevoie de acest lucru. Medicii pediatrii recomanda sa-ti alaptezi copilul cat mai mult posibil. Facand acest lucru nu numai ca ajuti la dezvoltarea creierului, dar se diminueaza si riscul dezvoltarii alergiilor si infectiilor. Dupa ce implineste un an, consulta medicul pediatru/medicul de familie si intereseaza-te daca poti sa faci schimbul cu laptele integral. Cumpara un alt tip de lapte numai la sfatul medicului. Anteprescolarul are nevoie de caloriile si de grasimile continute de laptele integral pentru o buna dezvoltare neuronala. Semnele de dezvoltare fizica Primii doi ani din viata celui mic sunt marcati de o crestere remarcabila. Nu exista nici o alta etapa a vietii in care semnele dezvoltarii sa fie atat de evidente. Este foarte important sa observi aceste semne si sa-ti dai seama cand este pregatit copilul tau pentru un alt tip de alimentatie. In acest fel se poate face o trecere cat mai usoara de la stadiul de a-ti hrani copilul la acela in care se hraneste singur. Care sunt semnele de dezvoltare?
Pe langa laptele de san, cel mic trebuie sa inceapa sa manace si alimente solide. Alege produse din fiecare grupa alimentara si combina-le astfel incat sa-ti obisnuiesti de mic copilul sa nu fie mofturos, asigurandu-i o paleta cat mai larga din vitaminele si nutrientii de care are nevoie. Suplimentele nutritive trebuie sa se afle in fiecare dumicat. Stomacul sugarului este foarte mic, din aceasta cauza el are nevoie de pranzuri mici si de biscuiti bogati in vitamine pentru a avea energia necesara pe parcursul unei intregi zile. Acorda mare atentie produselor alimentare care au un continut bogat de calorii, dar unul scazut in nutrienti si elimina-le din mesele copilasului. Indeparteaza din alimentatia copilului alimente precum prajiturele si bauturi bogate in zahar in favoarea alimentelor de care chiar are nevoie.
de
TopSanatate
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
09.07.2011 14:20
vreau sa fac sex
vreu o femeie frumoasa sa fac sex
07.05.2011 02:08
?
parerea mea este ca nu toata lumea isi permite zilnic toate fructele de m-ai sus ... si apoi iar mi se pare aiurea sa ii dau de 5 ori pe zi fructe si legume ,plus mancarea ....c-am mult nu stiu .... asta inseamna sa manance toata ziua...
09.06.2009 15:11
alimentatia antreprenorilor
sunt de acord cu cele spuse in acest articol, este bine ca noi mamele sa avem o sursa din care sa invatam cum sa ne hranim copii
13.04.2008 23:49
ALIMENTATIA SANATOASA
ARTICOLUL ESTE FOARTE BUN, INITIAZA MAMELE SPRE O ALIMENTATIE A COPILULUI CAT SE POATE DE SANATOASA.
08.02.2008 19:06
Buna seara! Am o fetita care are 11 luni ea fost si este hranita la san. Marea mea problema este ca nu vrea sa accepte niciun fel de mancare nici macar fructe as dori sa ma ajutati in aceasta problema nu stiu ce sa ma mai fac.
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |