Stiri
Alimente surprinzator de sanatoase
Vineri, 19 Ianuarie 2007
Ciocolata cu lapte poate imbunatati functiile creierului, in timp ce vitamina E din uleiurile vegetale contine antioxidanti care lupta impotriva cancerului, sustin specialistii americani, citati de publicatia "Forbesc. In plus, cafeaua indeparteaza durerile de cap, iar daca vreti sa-i mentineti gustul nealterat, consumati-o fara zahar. Ciocolata neagra imbunatateste nivelul colesterolului, spun specialistii de la Chicago-based American Dietetic Association, citati de publicatia "Forbes". In plus, ea este mai bogata in flavonoide decat cea cu lapte si poate reduce presiunea sangelui. Alte studii mai noi arata ca ciocolata cu lapte poate imbunatati functiile creierului. Cheia succesului este insa consumul moderat. Cafeaua poate reduce riscul de diabet de tip 2 si de Parkinson. Totodata, unele studii au aratat ca ar stopa durerile de cap. Beti insa cu precautie daca aveti probleme cu inima sau hipertiroidiene si nu consumati mai mult de doua cesti pe zi, daca vreti sa aveti un somn usor si o tensiune arteriala normala. Uleiurile vegetale contin vitamina E. Multe persoane nu reusesc sa ia aceasta vitamina din dieta. "Vitamina E are acelasi efect ca si antioxidantii si poate scadea nivelul colesterolului "rau", previne aparitia bolilor de inima si mentine pielea sanatoasa", spune Elisa Zied, purtator de cuvant la American Dietetic Association. Nu exagerati insa si nu consumati mai mult de sase lingurite de ulei pe zi, deoarece are un continut ridicat de calorii. Ceaiurile reduc riscul de Alzheimer. Totodata, ele tin departe bolile de inima, spun specialistii americani. Cele mai bune sunt cele din plante, care pot fi consumate fara restrictii. Ceaiul verde, negru sau indian pot avea acelasi efect ca si cafeaua bauta in exces. Alunele au proteine. Evitati-le insa pe cele foarte sarate. Pe de alta parte, nucile contin acizi Omega 3, necesari pentru sanatatea inimii. "Alunele sunt dense din punct de vedere caloric. Ele trebuie consumate in cantitati mici si sunt interzise obezilor", mai spune nutritionistul Eduard Adamescu. Supele ajuta la pierderea in greutate. Nu puneti insa multa sare in supa. "Supele din carne sunt excitante gastric si pot cauza ulcer celor cu gastrita. Nu consumati deloc supe la plic, deoarece contin sare in proportie de 70a si multi coloranti", adauga Adamescu. Mirodeniile scad durerile in artrita. "Consumul frecvent de scortisoara favorizeaza scaderea nivelului de glucoza din sange dupa ce mancati carne", afirma Roger Clemens, de la Chicago-based Institute of Food Technologists.
Sursa: Evenimentul Zilei
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |