Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Am 42 de ani si de 2 luni, de cand am intrerupt anticonceptionalele si am folosit prezervativul,nu mai am ciclu(mama_mia)

Am 42 de ani si de 2 luni, de cand am intrerupt anticonceptionalele si am folosit prezervativul,nu mai am ciclu(mama_mia)

Avand in vedere ca nu specialitatea mea nu este ginecologia, pot privi cazul ca orice alt medic, si va sfatuiesc sa mergeti la medicul specialist ginecolog. Nimeni nu va poate lamuri, asa, pe ghicite sau din auzite ce problema aveti si mai ales care este cauza ei. Dureri similare cu cele din timpul menstruatiei pot surveni dintr-o multitudine de cauze. Nu mi-ati spus daca durerile acestea sunt permanente, sau sunt in jurul perioadei in care ar trebui sa aveti menstra. Pentru ca ar putea sa fie dureri iradiate de la alte organe, nu neaparat produse de aparatul genital si de procesele ce se petrec acolo. Sau pot fi semne de menopauza precoce, desi femeile cu sarcini multiple de obicei au menopauza tarzie. Poate fi o simpla imflamatie, asa ca nu va speriati mai mult decat este necesar sa va faca sa cereti un sfat avizat ginecologului dumneavoastra. Lipsa menstrei poate fi pusa pe seama stresului. Se intampla frecvent acest lucru, chiar fara nici o cauza organica. La fel cum si curele lungi sau drastice de slabire produc in multe cazuri absenta mentruastiei la femei de varsta fertila. De asemeni, unele anticonceptionale pot avea efect prelungit chiar si dupa intreruperea administrarii, astfel ca faptul ca nu aveti ciclu poate fi datorat acestui lucru. Nu mi-ati zis nici ce fel de anticonceptionale luati dv. Probabil ca medicul ce vi le-a recomandat, v-a zis ca pentru a fi in siguranta cat timp le luati, trebuie facuta pauza, macar o data la 1 an, dar si asta este in functie de tipul de pastila contraceptiva recomandata. Nu pot sa cred ca va este jena sa consultati medicul specialist, pentru ca din pacate nu aveti alta solutie. Este singurul care va poate ajuta. Nu este nici o rusine, doctorii vad zeci de paciente intr-o zi, asa ca luati-va inima in dinti si duceti-va la dr. Va urez curaj si multa sanatate!

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie