Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "Am un baietel de 3 ani si 9 luni care a fost diagnosticat cu lambliaza in urma examenului de laborator." ( Carmenalbu)

"Am un baietel de 3 ani si 9 luni care a fost diagnosticat cu lambliaza in urma examenului de laborator." ( Carmenalbu)

Dupa un tratament corect administrat, ce include si masuri igieno-dietetice, giardia dispare. Tratamentul nu trebuie repetat dupa un timp pentru "a preveni" o noua imbolnavire, ci, la primele simptome ce ar sugera acest diagnostic, se face un control parazitologic.

Medicamentul de electie folosit este albendazolul, care are diferite denumiri comerciale. Folosit in doze corecte nu are efecte secundare. Consultati-va oricum medicul de familie si nu va autotratati citind prospecte sau urmarind sfatul prietenilor sau al altor binevoitori.

Nu exista riscul ca si bebelusul de 7 luni sa fie contaminat, dar, pentru linistea dumneavoastra puteti efectua un examen coproparazitologic.

Important este sa respectati cu strictete regulile igienice pentru ca nu este indicat sa repetati prea des tratamentul medicamentos.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  23.02.2006 11:40 
giardia
am o fetita de 2 ani cu giardia si afacut tratament cu zentel 5 zile.dupa 12 zile in urma reefectuarii analizei a aparut chist giardia+++.ce sa fac? tratament cu helmiflores facem acum,poate si cu propolisglycol?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie