Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Beneficiile migdalelor asupra colesterolului

Beneficiile migdalelor asupra colesterolului

Marti, 21 Februarie 2006
Din ce in ce mai multe studii au demostrat beneficiile consumului de nuci (cum ar fi migdalele) pentru o sanatate de fier a inimii. De exemplu, migdalele contin o combinatie ideala de grasimi – monosaturate impreuna cu polisaturate. De asemenea, sunt bogate in vitamina E si magneziu, fiind in acelasi timp si adevarate surse de proteine si fibre.

Un studiu efectuat la Universitatea Harvard din S.U.A. s-a constatat ca migdalele pot fi consumate ca si snack in dietele pe baza de proteine si cele pe baza de grasimi nesaturate, insa niciodata in cele care pun accentul pe carbohidrati. Cercetatorii au evidentiat faptul ca dietele constituite mai mult din proteine si grasimi nesaturate au rolul de a imbunatati tensiunea arteriala si de a reduce nivelul de LDL-colesterolul, mai mult decat in cazul dietelor bazate pe carbohidrati.

Un alt studiu efectuat la Universitatea din Toronto indica faptul ca incorporand migdalele (12 bucati) in dieta ta se reduce nivelul de LDL-colesterolul din sange, actionand similar cu tratamentul medicamentos in asemenea cazuri.

Substituind grasimile saturate cu un pumn de migdale pe care sa le consumi zilnic este un lucru usor de realizat. De exemplu, opteaza pentru migdale in defavoarea prajiturilor si a chipsurilor sau foloseste-le pentru garnisirea salatelor, a puiului rotisat, inlocuieste crema de branza cu untul de migdale.
Sursa: Stiri24
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  27.03.2006 17:21 
Multumim! Chiar ne ajuta astfel de sfaturi.
  23.02.2006 07:13 
indicatia mea ar fi sa consume doar acele fructe care simt ca-i fac bine,caci nu toate persoanele au acelasi metabolism si in primul rand sa elimine stresul,sa consume cat mai multe cereale integrale si legume.
  21.02.2006 16:16 
o nelamurire
sotul meu are colesterolul marit si in cadrul regimului prescris la fructe scrie:permise toate cu exceptia smochinelor,curmalelor,migdalelor,nucilor,alunelor,arahidelor proaspete.E o neconcordanta intre ce scrie articolul publicat de dvs.si ce spune regimul dat de medic.Care din cele doua ar trebui urmat???
  21.02.2006 15:07 
interesant
parerea mea....imi place materialul pentru ca este scris de prietena mea
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie