Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Boli cu transmitere sexuala
Home > Afectiuni si boli > Ginecologie > Boli cu transmitere sexuala > Boli cu Transmitere Sexuala

Boli cu Transmitere Sexuala

Exista o singura metoda absolut sigura de protectie impotriva bolilor care se transmit pe cale sexuala. Abstinenta. Orice persoana activa sexual e in pericol sa se imbolnaveasca, chiar fara sa realizeze, fiindca unele boli se manifesta prin simptome foarte subtile.

Este foarte important sa-ti cunosti bine corpul ca sa depistezi cat mai repede boala, fiindca multe dintre ele se trateaza cu succes doar daca tratamentul este inceput devreme. Daca observi vreun simptom te poti adresa medicului ginecolog, daca esti femeie, sau urolog daca esti barbat.

Fiecare articol din seria BTS(boli cu transmitere sexuala) abordeaza cate o boala foarte raspandita, va explica cum se contacteaza si cum poate fi tratata.

Negi genitali(Papilloma Virus)
Human Papilloma Virus - HPV este vinovat de aparitia negilor genitali. 100 de variante ale virusului infecteaza atat barbatii, cat si femeile ireversibil. HPV se comporta asemanator cu virusul care provoaca herpes. Odata contactat ramane in corp si se reactiveaza cand imunitatea e slaba.


Nu se ia doar pe cale sexuala

Pe cale sexuala se transmit 30 de tipuri din cele 100. Alte surse de infectie sunt atingerea unei zone infectate sau apa din piscina.


Negi sau nimic

Simptomele nu apar imediat ci dupa 2 luni sau chiar mai mult, timp in care persoana infectata e contagioasa. Celulele infectate cu virus se modifica si se inmultesc pana devin vizibile sub forma de negi. In zona pot sa apara mancarimi, durere si secretii la ambele sexe.

Multi dintre cei infectati nu fac negi niciodata si nimic nu-i face sa banuiasca infectia.


Tratamentul - doar pentru simptome

Virusul nu se poate elimina din organism. Negii dispar de la sine, fara tratament in aproximativ 2 ani, insa exista un tratament prin medicamente care le accelereaza disparitia. E recomandata si extirparea chirurgicala, in special cand au risc cancerigen.


HPV "deschide terenul" pentru alte infectii

Riscul de a contacta alte infectii genitale e mai mare pentru cei care au HPV in organism. Femeile trebuie sa fie foarte precaute fiindca anumite tipuri de virus predispun la cancer de col uterin. Pentru depistarea acestor tipuri periculoase exista un test special care se aplica femeilor cunoscute cu infectie HPV.
  1 2 3 4 5 6 7 8  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.12.2011 22:32 
uiealSSp
So excited I found this article as it made things much quikecr!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie