Alimentatia si sanatatea
Home > Stil de viata > Nutritie > Alimentatia si sanatatea > Codul culorilor in alegerea legumelor si a fructelor
Codul culorilor in alegerea legumelor si a fructelor
Consumul a cinci sau chiar mai multe mese pe zi de fructe si legume colorate constituie o parte din planul unei vieti sanatoase. De ce? Pentru ca fructele si legumele colorate asigura necesarul de vitamine, minerale si fibre pentru o buna functionare a organismului si energie optima, protejeaza impotriva efectelor imbatranirii si reduce riscul de cancer si boli cardiovasculare.
Este esential sa consumi legume si fructe de diverse culori pentru a te bucura din plin de beneficiile acestor alimente.
Codul culorilor Albastru / rosu inchis (invinge efectele imbatranirii) - legumele si fructele in aceste culori au o concentratie mare de substante fitochimice (antocianina si fenoli) care sunt studiate in prezent pentru proprietatile lor antioxidante si anti-imbatranire. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare albastra / rosu inchis pentru ca ajuta la:
De retinut: curele de slabire bazate pe consumul de fructe si legume si evitarea grasimilor saturate si a colesterolului pot reduce riscul unor anumite tipuri de cancer. Fructe si legume de culoare albastra / rosu inchis
Verde (pentru o sanatate de fier) - legumele de culoare verde au o mare concentratie de substante fitochimice, precum indoli si luteina, care atrag atentia cercetatorilor datorita proprietatilor antioxidante. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare verde pentru ca ajuta la:
Fructe si legume de culoare verde
Alb (pentru vitalitate) - fructele si legumele albe si cafenii au o mare concentratie de substante fitochimice. Contin alicina, intalnita mai ales in plantele lefumicole din grupa cepei. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare alba si cafenie pentru ca ajuta la:
Fructe si legume de culoare alba / cafenie
Galben si portocaliu (antioxidanti foarte puternici) - fructele si legumele galbene / portocalii au o mare concentratie de substante antioxidante, precum vitamina C, carotenoid si bioflavonoid. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si a legumelor de culoare galbena / portocalie pentru ca ajuta la:
Fructe si legume de culoare galbena / portocalie
Rosu (pentru sanatate si vitalitate) - fructele si legumele de culoare rosie sunt bogate in licopene si antocianina, substante fitochimice care au influente benefice asupra organismului tau. Este recomandata includerea in dieta a fructelor si legumelor de culoare rosie pentru ca ajuta la:
Fructe si legume de culoare rosie
de
Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
03.06.2011 14:16
APRECIERE
FOARTE IMPORTANT,DE STIUT!
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |