Alimentatia si sanatatea
Home > Stil de viata > Nutritie > Alimentatia si sanatatea > Cu sanatatea in top: 7 alimente curative
Cu sanatatea in top: 7 alimente curative
O alimentatie adecvata este sursa ta de energie! Cu cat organimsul tau va fi intretinut cu mai multi nutrienti, cu atat el va avea puterea de a lupta mai eficient impotriva diverselor probleme de sanatate. Ce trebuie sa mananci?
Boabele de fasole - sunt o importanta sursa de proteine si fibre, care te vor ajuta sa mentii mai mult senzatia de satietate, fiind un aliat de incredere in lupta cu obezitatea. Un studiu publicat in 2005 a demonstrat ca o dieta bogata in proteine slabe - macar jumatate din ele asimilate din plante precum fasolea - reduce tensiunea arteriala, colesterolul "rau" (LDL), precum si riscul de aparitie a bolilor de inima (cu 21%). Avand si proprietati antioxidante, unele cercetari vorbesc despre posibilitatea de a reduce riscul de aparitie a cancerului de colon.
Capsunele, zmeura si afinele negre sunt cunoscute ca fiind surse importante de antioxidanti. In urma unei cercetari amanuntite a diverse fructe si in functie de activitatea lor antioxidanta s-a descoperit ca afinele negre au de 3 ori mai multi antioxidanti decat merele, broccoli, spanacul sau alte fructe si legume. De asemenea, capsunele, zmeura si afinele negre incetinesc procesul de deteriorare a articulatiilor, datorita continutului de vitamina C. Fructele oleaginoase sunt bogate in proteine si acizi grasi omega-3, reducand colesterolul "rau", tensiunea arteriala si riscul de aparitie a bolilor de inima. Cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Potrivit unui studiu, 3 portii zilnice de cereale integrale pot reduce cu pana la 36% riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare si cu 27% cel de diabet de tip II. Fii atenta la compozitia cerealelor: acestea trebuie sa contina ovaz, grau integral, orez brun, grau bulgur si tarate. Iaurtul constituie cea mai buna sursa pentru a-ti asigura aportul necesar de probiotice, bacteriile "prietenoase" care lupta impotriva bolilor. 2 studii recente arata ca un consum regulat de iaurt te poate ajuta sa previi penumonia. Pestele in dieta ta iti poate reduce tensiunea arteriala, colesterolul si previne aparitia bolilor de inima. Cercetarile in domeniu arata ca acizii grasi omega-3 din carnea de peste (macrou, sardine, somon) impiedica scaderea densitatii osoase si protejeaza impotriva fracturilor. Varza este un aliment anticancerigen, potrivit unor cercetari prezentate de Asociatia americana impotriva cancerului. Rezultatele au aratat ca femeile care au introdus in dieta lor varza proaspata si murata si-au redus cu pana la 74% riscul de a face cancer mamar. Alte studii complementare sugereaza ca varza previne si cancerul gastric, pulmonar si de colon. Ingredientul secret pare a fi sulforafan, o substanta care ajuta celulele organismului sa se grupeze impotriva agentilor cancerigeni.
de
Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
11.06.2007 15:48
colesterol 341
As vrea sa stiu dc. am voie pui, si un regim in urma caruia sa nu-mi fie foame.
Multumim, informarea este cel mai bun medicament.
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |