Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Defectele sub bisturiu!

Defectele sub bisturiu!

Duminica, 14 August 2005

Nemultumite de “lucrarea naturii”, tot mai multe romance se hotarasc sa-si faca mici retusuri “cu bisturiul”. Solutia se numeste chirurgie estetica si castiga tot mai multi fani. Un nas prea “borcanat”, prea multe straturi de grasime pe sold, un abdomen “obosit”, sani imperfecti, toate pot fi schimbate. Preturile sunt insa destul de ridicate pentru un om de rand, insa pe modelul “un trup ca la carte cu cheltuiala se tine”, romancele nu par sa-si bata prea mult capul cu aspectul financiar.

Sanii, straturile inestetice de grasime si forma nasului - acestea sunt principalele “dureri” ale pacientelor care se adreseaza clinicilor de specialitate. “In topul interventiilor de chirurgie estetica, remodelarea sanilor conduce detasat - explica dr. Adina Alberts, chirurg plastician la Spitalul de Urgenta Floreasca. Urmeaza lipoaspiratiile, adica inlaturarea excesului de grasime din diferite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, coapsele, fesele, gambele. De asemenea, foarte multe cereri sunt si pentru operatiile de corectare a nasului, asa numitele rinoplastii”.

In ceea ce priveste maririle de sani, la mare moda sunt acum protezele cu gel coeziv. “Cele mai multe paciente solicita acest tip de implanturi pentru ca arata mai natural, se “asaza” mai bine in corp. In general, cererea pentru operatiile estetice a crescut foarte mult fata de anul trecut, iar cele mai aglomerate luni sunt iunie si iulie, doamnele pregatindu-se pentru concediile din vara si respectiv septembrie-octombrie, in perspectiva sarbatorilor de iarna”, ne-a spus Beatrice Popovici, directorul unei firme care aduce in Romania astfel de proteze.

Un zambet “apetisant” poate fi si el lucrat artificial. Medicii pot injecta in buze “material” luat chiar de la pacientul respectiv, din anumite zone ale corpului. Se numeste “augmentare prin transfer cu grasime proprie” si costa in jur de 600 de euro. Exista si varianta injectarii de lipocolagen, buzele prelucrate astfel rezistand maximum patru luni Interventia chirurgicala numita abdominoplastie le scapa pe paciente de burta inestetica si de depunerile de grasime. Medicii spun ca la acest “truc” chirurgical apeleaza in special persoanele trecute de 35 de ani. In functie de cat de mult doriti sa “corectati” (partial sau total), costurile variaza intre 1.200 si 2.500 de euro.

Daca nu arata chiar cum va doriti, soldurile si picioarele pot fi remodelate cu succes, prin inlaturarea excesului de grasime si vor arata precum cele ale unui manechin. Marea problema este ca majoritatea persoanelor care solicita astfel de retusuri, numite “liposuctii”, nu stiu ca acestea nu sunt o metoda definitiva, ci una temporara. Conteaza foarte mult modul lor de viata, cata miscare fac, care este regimul lor alimentar. Preturile sunt stabilite in urma consultatiei, in functie de zona unde se intervine chirurgical si grosimea stratului adipos. Lipoaspiratia se poate face nu numai la coapse, fese si gambe, ci si la brate! Urmele pe care timpul le “sapa” pe fata si pe gat pot fi destul de simplu neutralizate cu ajutorul bisturiului.

Liftingurile faciale sunt printre preferatele romancelor care apeleaza la chirurgia estetica. Preturile sunt foarte variate si, in principiu, se stabilesc numai in urma unei consultatii, in functie de suprafata de piele care trebuie “lucrata” si de indicatiile medicului. Un lifting facial total costa in jur de 3.500 de euro. Operatiile de corectare a nasului, numite “rinoplastii”, sunt si ele printre cele mai solicitate. Interventia chirurgicala dureaza cateva ore. Contra unor sume ce variaza intre 800 si 1.500 de euro (in functie de cat de mult doriti sa modificati), un nas acvilin sau prea borcanat se transforma intr-unul “ca la carte”.

Atentie insa: pentru ca nasul e un element important al fetei, pacientii pot avea un “soc” cand se privesc pentru prima oara in oglinda. Romancele care-si doresc un decolteu “de cinci stele” au la dispozitie mai multe variante. Sanii pot fi umflati artificial cu ajutorul deja celebrului silicon, cu gel coeziv (la moda in ultimul timp) sau pot fi “ridicati” fara proteze. Pretul interventiilor chirurgicale este foarte variat, in functie de tipul de proteze, si porneste de la circa 1.500 de euro. Pacientele trebuie sa stie ca, dupa operatie, trebuie sa poarte o vreme bustiere si sa respecte cateva reguli: fara efort prea mare, fara exercitii la sala, fara lovituri sau pachete prea voluminoase carate.

Fesele cad victime varstei si gravitatiei la fel ca sanii, asa ca de ce n-ar beneficia de acelasi “tratament”? Adica de lifting si implanturi! Probabil ca asa au gandit chirurgii plasticieni inainte de a revolutiona aceasta ramura a esteticii. Nu este o gluma, in ultima vreme protezele siliconice se folosesc si pentru “bombarea” posteriorului, nu doar pentru marirea bustului, iar rezultatele sunt din cele mai satisfacatoare. Ultima moda peste hotare: vaginoplastia In strainatate, retusurile dupa care se dau in vant pacientele sunt mult mai avangardiste. Potrivit societatii americane de chirurgie plastica, cea mai importanta “tendinta” este reprezentata de operatiile de remodelare a vaginului. Printre cele mai solicitate operatii se numara stramtarea vaginului (pentru marirea placerii sexuale), remodelarea labiilor si reconstructia himenului. Interventii de acest gen se fac si la noi in tara, medicii vorbind de cateva zeci de cazuri pe an.

Sursa: Libertatea
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  23.11.2006 01:03 
stramtarea vaginului
unde se poe face astfel de operatii in romania si cat costa?as dori parerea unui specialist dak se poate
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie