Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Dieta de ingrasare
Home > Stil de viata > Nutritie > Dieta de ingrasare > Dieta de ingrasare

Dieta de ingrasare

Nu reusesti nicicum sa te ingrasi? Nu-i asa ca ti se pare mai usor sa slabesti decat sa te ingrasi? Aceasta numai pentru ca te situezi in categoria persoanelor foarte slabe, complexate de felul in care arata, dar in acelasi timp invidiate in permanenta de membrii celeilalte categorii.
Nu este deloc usor sa te ingrasi, la fel cum nu este deloc usor nici sa slabesti. Contrar opiniei ca este foarte simplu sa castigi kilograme in plus doar mancand in exces trebuie sa tii cont de efectele uneori nocive asupra sanatatii ale acestui obicei. Urmeaza o dieta de ingrasare care iti poate asigura un surplus de calorii.


Consuma urmatoarele grupuri de alimente
1. Grupul produselor lactate: lapte, branza, iaurt, inghetata;
2. Grupul carnurilor: peste, pui, porc, vita;
3. Grupul legumelor: consumate proaspete, inghetate, conservate, sucuri;
4. Grupul fructelor: proaspete, inghetate, uscate, sucuri;
5. Grupul cerealelor: paine, paste, briose, clatite, orez.

Alcoolul poate fi consumat moderat, de preferat inainte de masa deoarece mareste pofta de mancare. In cazul in care preferi mancarurile foarte grase (unsuroase) incearca sa folosesti uleiul de masline sau margarina pentru a asorta salatele. Esti liber/a sa optezi pentru mancarurile prajite de cate ori ai chef.


Evita cafeina si nicotina

Cafeina si nicotina sunt stimulente care accelereaza metabolismul organismului tau. Evita sa le consumi in exces deoarece astfel iti ajuti organismul sa retina si sa asimileze valorile nutritionale ale alimentelor consumate.


Mananca tarziu in noapte

Mananca noaptea de cate ori ti se face foame. In acest mod poti castiga cateva kilograme in plus, insa este foarte important ca dupa masa sa te relaxezi pentru a lasa organismul sa asimileze eficient.


Activitate sportiva

Exercitiul fizic este benefic si in curele de ingrasare. Nu-ti fie teama - nicidecum nu vei slabi mai mult! Este important sa executi cateva exercitii de intindere a musculaturii.


De asemenea, factorii genetici pot juca un rol esential. In cazul in care parintii tai sunt slabi, iti va fi foarte greu sa castigi in greutate. Asadar pe langa factorii nutritionali, exista o multitudine de alti factori care pot influenta si impiedica aceasta crestere in greutate, precum stresul si starea de anxietate. O dieta echilibrata, relaxarea si sportul te vor ajuta sa castigi in greutate.
Sfatul nostru este: fii fericit/a si mananca sanatos!
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.02.2012 15:57 
e interesant
Marsi ca nu sunteti buni de nimika!!!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie