Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Diete
Home > Stil de viata > Slabeste sanatos > Diete > Diete de primavara

Diete de primavara

Cele trei cuvinte-cheie ale primaverii sunt: dezintoxicare, epurare si regenerare.

Important anotimp de tranzitie, prin dubla sa responsabilitate de limitare a capriciilor iernii si de imbunatatire treptata a vremii pana la timpul frumos al verii, primavara scoate in evidenta starea de demineralizare, consecinta a abuzurilor noastre alimentare generatoare de carente, accentuate de ridicarea noii seve.

In acest scop, profita de venirea primaverii pentru a elimina in scurt timp toxinele acumulate pe timpul iernii, apeland la o cura de dezintoxicare-epurare-regenerare.

Monodieta cu suc de citrice
Monodieta cu capsune
Monodieta cu morcovi
Monodieta cu mere

Monodieta cu mere
Efectuarea monodietei
Durata: trei zile consecutiv.
In saptamana care preceda cele trei zile de monodieta propriu-zisa, bea un pahar mare de suc de mere proaspete pe stomacul gol. In cele trei zile de monodieta mananca numai mere, repartizate in timpul zilei dupa cum urmeaza:

Pe stomacul gol
Un pahar mare de suc de mere.

Micul dejun
Rontaie doua mere frumoase cultivate in conditii ecologice - mesteca incet.

Dimineata
Mananca un mar.

Pranzul
Rontaie doua mere si bea un pahar de suc de mere.

Gustarea
Mananca un mar.

Cina
Mananca doua mere.

Inainte de culcare
Bea un pahar mare de suc de mere.

Poti mari cantitatea de mere in functie de foamea pe care o resimti. Totusi, nu este bine sa exagerezi - limiteaza-te la doua kilograme de mere pe zi.

Insoteste cura de mere cu o infuzie de salvie, fara zahar - se bea intre orele la care consumi merele. Salvia este o planta vindecatoare cu virtuti tonice generale (dar mai ales in ceea ce priveste functiile digestive), regleaza tulburarile nervoase, este antiseptic intestinal si hipoglicemiant.

Cei care au stomacul mai sensibil vor inlocui marul crud cu mere coapte, parfumate usor cu vanilie, sau cu un compot de mere, care poate fi facut in felul urmator: fierbe in aburi, la temperatura scazuta, un kilogram de mere cultivate ecologic pe care apoi le pisezi pana obtii un piure. Adauga putin praf de cuisoare si cateva frunze de menta proaspata, ambele cunoscute pentru virtutile lor digestive la nivelul stomacului, si mananca incet.

Numeroasele experiente realizate in mediul spitalicesc dovedesc, de asemenea, ca marul face minuni in cazul enteritei si al deranjamentelor intestinale: in aceste situatii se recomanda administrarea marului crud dat pe razatoare, in locul celui intreg sau copt.

Informatii preluate din cartea "Diete cu fructe si legume pentru eliminarea toxinelor ", de Regine Durbec, Editura Polirom, 2006, www.polirom.ro
  1 2 3 4  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.06.2008 15:00 
Excelent... as fi vrut sa stiu daca salatele de cruditati care contin maioneza (in cantitate mica) fac ca legumele sa isi piarda din proprietati si mai vroiam sa stiu daca o salata de cruditati, morcovul, caci despre el vorbim, dat pe razatoare si tinut la frigider pana a doua zi daca mai are aceleasi proprietati. Va multumesc!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie