Alimentatia si sanatatea
Dietoterapia in hepatita cronica
Alimentatia acestei categorii de bolnavi trebuie sa fie cel putin normocalorica, iar in caz de denutritie concomitenta va fi chiar hipercalorica.
Se va asigura un aport optim de proteine, in special dintre cele cu valoare biologica mare, cu continut complet in aminoacizi esentiali si in proportii adecvate pentru sinteza proteinelor proprii organismului.
Ratia de grasime va fi normala sau moderata, folosindu-se mai ales cele care sunt mai bogate in acizi grasi saturati. Glucidele vor proveni din fructe, legume sau cereale, mai putin din dulciuri concentrate, avand in vedere ca la acesti bolnavi exista adesea - concomitent - si scaderea tolerantei la hidratii de carbon. (...) Se vor evita mesele abundente, preparatele laborios realizate, cele condimentate excesiv sau cu condimente interzise, mesele la ore neregulate, cele servite cu mai putin de 2 ore inainte de culcare, ca si consumarea de lichide in timpul mesei. De regula se vor servi 5 mese pe zi, dintre care doua gustari. Alimente permise in hepatita cronica
Alimente interzise
Informatiile au fost preluate din cartea "Dietoterapie. Practica. 800 de retete culinare", de Laurentiu Cernaianu, Bucuresti, Editura All, 2002, www.all.ro Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
17.12.2011 13:35
hepatita cronica
daca tin regim si nu consum nici un fel de bauturi mai am sansa sa scap de hepatita cronica astept raspuns
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |