Exercitii
Exercitii pentru artrita
Exercitiile sunt esentiale pentru persoanele care se confrunta cu artrita. Ele determina cresterea puterii si a flexibilitatii organismului, reduc durerile si te ajuta sa combati eficient oboseala. Nu e nevoie sa alergi ca la maraton sau sa inoti precum un competitor olimpic. Exercitiile moderate te ajuta sa combati durerile si sa pastrezi o greutatate sanatoasa constanta.
In momentul in care te decizi sa urmezi regulat un program sportiv este bine sa iti cunosti limitele si sa stii ce tip de exercitii ar avea rezultate in cazul tau. Este foarte important sa te consulti si cu medicul specialist. Aminteste-ti ca atunci cand artrita te ameninta cu imobilizarea, exercitiile iti asigura miscarea.
De ce sport? Alaturi de tratamentul curent aplicat, exercitiile aduc urmatoarele beneficii:
Nu este cazul sa te gandesti ca activitatea sportiva iti va accentua durerile articulatiilor. Lipsa exercitiilor cu desavarsire cauzeaza slabirea muschilor si oasele sunt predispuse fracturilor. Mentinerea unei musculaturi puternice este esentiala pentru ca acestia ofera suport oaselor, prevenind ruperea lor. Vorbeste cu doctorul mai intai Este foarte important sa te consulti cu doctorul tau referitor la integrarea exercitiilor in tratamentul tau curent. Tipurile de exercitii care ti-ar fi benefice depind intr-o foarte mare masura de tipul de artrita pe care-l prezinti si de articulatiile implicate. Terapeutul poate lucra cu tine pentru a descoperi exercitiile pe care este indicat sa le faci astfel incat sa nu-ti agravezi durerile. Exercitii pentru artrita
Sfaturi privind exercitiile:
Nu exagera! Daca nu ai mai fost activ de multa vreme poti prezenta dureri articulatorii in urma exercitiilor. In general, daca durerea dureaza mai mult de o ora de la terminarea exercitiilor, inseamna ca ai exagerat fie cu timpul, fie cu un efectuarea unui anumit tip de miscare. Consulta doctorul pentru a afla ce tip de durere este normal si ce tip presupune afectiuni mai grave. Instiinteaza doctorul daca exercitiile iti cauzeaza:
Dictionar de termeni (Informatii preluate din "Larousse Dictionar de Medicina": Bucuresti, Univers Enciclopedic 1998; www.universenciclopedic.ro)
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
25.10.2008 23:09
Exercitii artrita
Si eu am poliartrita si as vrea sa stiu ce exercitii trebuie sa fac.
29.02.2008 13:22
Exercitii artrita
Deci nu am inteles din articol care ar fi exercitiile???
16.11.2007 17:49
tratament naturist
Am 38 ani si din luna martie am fost diagnosticata cu artrita reactiva in urma infectarii cu o bacterie Yersinia care nu stiu de unde am contactat-o dar m-am resemnat , o perioada de timp mi-a afectat ambele picioare(degete si glezna).Acum simt dureri si la degetele de la maini si spate.Mentionez ca HLA B 27 este pozitiv.Pe langa tratamentul medicamentos as dori sa incep un tratament naturist si nu stiu cu ce sa incep.Daca imi puteti recomanda un tratament sau altceva va multumesc!
22.09.2007 09:21
rugaminte
Am 31 ani si de curand am fost diagnosticata cu artrita reactiva.Initial am resimtit dureri accentuate in zona articulatiilor soldurilor.Acum aceste dureri au coborat spre genunchi.Va rog sa-mi spuneti ce tipuri de exercitii mi-ar fi recomandate?Am 1,71 si in timpul celor 3 sarcini am ajuns la 76 de kilograme.Insa de fiecare data am revenit relativ repede la greutatea initiala, adica 55-56kg.Acum, dupa ultima sarcina avuta anul trecut, am ajuns la 58kg.
Va multumesc anticipat.
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |