Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Hepatita autoimuna cu anticorpi antinucleari anti muschi neted(Cazan Maria, Brasov)

Hepatita autoimuna cu anticorpi antinucleari anti muschi neted(Cazan Maria, Brasov)

Hepatita autoimuna apare atunci cand organismul dv. reactioneaza "cum nu trebuie", adica anormal, la agresiuni din afara, agresiuni sub forma de molecule, substante chimice, etc. din motive variate (infectia cu un virus, inflamatii, contactul cu substante alergene, etc.). La dv. este vb de HAI (hepatita autoimuna) de tip I avand in vedere ca s-a identificat prezenta anticorpilor anti-muschi neted. Pentru ca nu ati precizat, am presupus ca hepatita dv. nu este asociata cu prezenta unui virus hepatitic B sau C, ceea ce este un lucru bun pt evolutia ulterioara a bolii dumneavoastra, desi, chiar si in acest caz, lucrurile pot evolua spre bine.
O sa va explic cat se poate de simplu: anticorpii anti-muschi neted sunt niste molecule care nu mai recunosc celulele musculare netede din organismul dumneavoastra, astfel incat acestea apar ca straine, si sunt distruse. Organismul se apara de propriile lui celule. Am spus anterior care sunt cauzele. Din pacate, odata ce aceasta dereglare este instalata, este greu a se vindeca, insa asta nu inseamna ca dumneavoastra veti avea un discomfort toata viata. Am vazut ca analizele dv de sange sunt bune. Boala desi nu se vindeca, intra in perioade de remisiune, atat timp cat sunteti atenta si urmati tratamentul recomandat de medicul dv. curant, precum si regimul alimentar. In alegerea regimului de hrana este bine de consultat si medicul dv. El va cunoaste cel mai bine. Oricum, semnele sunt bune, pt ca organismul se vede ca a reactionat cum trebuie la tratament, ceea ce inseamna ca sunteti responsiva, si ca prognosticul bolii dv. este bun.
Din pacate, prednisonul este unicul tratament in aceste situatii, cu tot disconfortul pe care il poate oferi. Este unicul tratament la ora actuala ce poate duce la remisiune bolile autoimune, ceea ce creste si pt pacienti calitatea vietii. Odata boala stabilizata, si avand grija de dv., boala se poate sa nu se mai activeze pana la sfarsitul vietii si sa si uitati ca ati avut-o. Dozele de prednison se vor scadea de catre medicul dv. , progresiv, pana la disparitie, iar despre Ursofalk, aceasta depinde de starea in care evolueaza complicatiile colecistice secundare HAI. Insa este foarte probabil fie sa fie intrerupt, fie sa fie luat in reprize. In orice caz, medicul dv. curant este singurul care va poate spune cand sa incetati tratamentul, binenteles, in functie si de rezultatele ulterioare ale analizelor dv.
Multa sanatate!
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  19.08.2010 14:12 
pacient patit
incercati tratament homeopat. nu va jucati. si eu sufar e boli autoimune
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie