Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Hidratare pentru o piele sanatoasa

Hidratare pentru o piele sanatoasa

Duminica, 14 August 2005
Vara, consumati mai multe lichide si nu exagerati cu folosirea sapunului la fiecare dus

O piele uscata este vulnerabila la infectii, spun medicii dermatologi. De aceea, vara se recomanda cresterea consumului de lichide - pana la doi litri pe zi. „Pielea este un organ extrem de important, pentru ca este principala interfata cu mediul extern, factori termici, umiditate. Este bine ca oamenii sa ii mentina elasticitatea si rezistenta”, este de parere dr. Catalin Popescu, dermatolog la Spitalul Colentina din Bucuresti.

Afectiunile - mai frecvente in tarile civilizate

Specialistii avertizeaza ca, in cazul unor persoane, exista tendinta de a se exagera cu igiena, un comportament care poate avea urmari neplacute, cum ar fi o piele uscata, incretita, imbatranita. „Trebuie sa existe o oarecare cumpatare. Dusurile pot fi frecvente vara, dar nu este nevoie sa fie folosit sapunul sau gelurile de baie de fiecare data. Pielea va fi agresata de acesti factori si va deveni mai sensibila la hidratare”, adauga dr. Popescu. Prin spalari frecvente, se pierde stratul protector al pielii, de aici si frecventa dermatitelor la persoanele care traiesc in tarile civilizate.

Apa de piscina inaspreste pielea

Medicul spune ca pentru persoanele cu piele sensibila este de evitat apa de piscina tratata cu clor, intrucat aceasta poate contribui semnificativ la uscarea pielii. „Orele intregi petrecute la bazin pot afecta pielea, de aceea se recomanda folosirea unor emoliente”, este sfatul dr. Popescu. Dermatologul atrage insa atentia asupra folosirii cremelor, care pot fi de ajutor pielii, insa nu inlocuiesc hidratarea. „De baza pentru o piele catifelata, sanatoasa ramane consumul de lichide”, considera dr. Popescu.

Lipsa apei „umfla” ochii

> Fara apa, organismul nu se relaxeaza in timpul noptii
> De aici, senzatia de buimaceala, ameteala si ochi umflati
> Cand apar endeme (umflaturi rezultate prin acumulare de lichid) in jurul ochilor, la baza pot fi si cauze renale, insa, de multe ori, motivul este consumul insuficient de lichide in timpul zilei

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  22.02.2006 19:25 
ce sa fac?
am o fetita de un an si trei lunicareia de ceva vrema a inceput sa i se usuce pielea de pe piept,spate si putin pe maini.medicul pediatru mi-a recomandatulei pe pielea uda sau vit c sau d,dar din pacate nu i-a trecut ba chiar a inceput sa i se duca pielicica,ca si cum ar fi bronzata.ce sa fac?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie