Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea pielii
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea pielii > Iarna ai alte reguli de ingrijire

Iarna ai alte reguli de ingrijire

La prima adiere de vant lotiunea cu SPF ridicat si mastile pentru par sunt aruncate la cos iar aerobicul e inlocuit cu mese festive, nu-i asa? Nu-i asa ca e gresit? Corpul tau are la fel de multa nevoie de ingrijire iarna ca si vara. Nu-l neglija!

Frigul ataca pe sub haine?

  • Ce se intampla cu pielea ta iarna? Crezi ca ti-ai putea inscriptiona numele pe ea sau nu a ajuns inca atat de uscata? Incalzirea din casa scade umiditatea aerului si usca puternic pielea. Nici hainele din lana nu sunt un balsam pentru piele: usuca si irita.

  • Iarna se impune folosirea unei lotiuni grase pentru corp. Daca pielea ta e deja uscata aplica un exfoliant inainte de crema grasa.

  • Buzele, au nevoie de ingrijire in primul rand. Nu ai nevoie de un balsam de buze scump. La farmacie gasesti produse foarte bune la un pret de maxim 5 lei.

  • Cat despre lotiunea cu SPF ridicat pe care o foloseai vara...e inca valabila. E ideala pentru protectia impotriva radiatiilor UV, in special la munte, a vantului si a frigului.

  • Calcaiele au tendinta de a se crapa iarna. Ca sa previi, foloseste exfoliantul cel putin odata pe saptamana, aplica o crema grasa apoi o pereche de sosete groase pentru intreaga noapte.

  • Nu folosi lotiunea tonica daca aceasta contine alcool. Ca demachiant, de preferat e unul cremos, bland, pe care sa-l indepartezi cu un tampon umed de vata.

  • Chiar daca vara nu foloseai crema de noapte, acum e momentul sa-ti cumperi una speciala pentru ten si una pentru ochi. Tenul e agresat  ziua si macar noaptea are nevoie de regenerare.

  • Sezonul rece aduce si avantaje. Daca vara evitai fondul de ten, acum poti sa-l folosesti fara grija. Pe langa efectul estetic te protejeaza de intemperii, insa nu inlocuieste crema. Aplica fondul potrivit tenului tau peste crema. Daca vrei o tenta de bronz arunca putin fard de obraz auriu-maroniu pe mijlocul obrajilor, tample si foarte putin pe nas.


Iarna e anotimpul gras?

  • Puloverele si pantalonii grosi ascund rotunjimile. Din senin te simti mai confortabil chiar daca mananci mai mult. Ce te face sa te simti mai bine decat o mancare calda cand afara e intuneric si frig? Insa iarna e intuneric si frig mai tot timpul.

  • Desi se vorbeste despre asta, specialistii in nutritie nu au dovezi referitoare la schimbarea metabolismului in timpul iernii. Deci nu-ti mai gasi scuze. Nu te ingrasi fiindca asa e iarna, ci fiindca mananci mai mult. Se intampla din cauza sarbatorilor sau a vremii care predispune la degustari...numai de tine depinde. 

  •  Organismul nu consuma  multe calorii  pentru a se incalzi. Armata acorda soldatilor care lupta pe timpul iernii ratii de mancare mai bogata cu 10% in calorii. In conditii de  pace si confort sporul necesar nu se ridica probabil peste 1%.


Iarna te priveaza de vitamine?


  • Ce-ti lipseste iarna? Din cauza puterii scazute a soarelui organismul nu produce multa vit D. De aceasta carenta sufera persoanele foarte sensibile - copiii si batranii. Nu ai nevoie neaparat de suplimente medicamentoase. E suficient sa consumi mai multe produse lacatate.

  • Nu uita sa te hidratezi, cu apa si sucuri, chiar daca nu transpiri atat de multa ca vara. Majoritatea persoanelor uita sa bea apa cand e frig, desi nevoia exista.



Transfera pista de alergari in casa


  • Sporturile de iarna -  skiul, patinajul, snowboardingul - solicita alti muschi decat cei antrenati in sporturile de vara. Ca sa te pregatesti pentru ski o bicicleta fixa sau o banda pentru alergat sunt metodele ideale de antrenament in casa. Daca mergi la ski nepregatit(a) o sa obosesti mai repede, riscul de accidente va fi mai mare si placerea mai mica.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  03.01.2007 15:22 
Cred ca sunt foarte de folos sfaturile dumneavoastra,va multumesc!!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie