Stiri
Legumele colorate ne feresc de cancer
Luni, 28 August 2006
O serie de alimente protejeaza organismul impotriva aparitiei cancerului. Fructele si legumele, pestele oceanic, germenii de grau si drojdia de bere sunt dusmani de temut ai bolilor canceroase. Pestele combate cancerul de san Legumele si fructele consumate zilnic au un rol antimalign deoarece contin o serie de substante anticancerigene. Ele au proprietatea de a creste tranzitul intestinal si implicit scad timpul de contact al substantelor cancerigene cu mucoasa intestinala. Mai mult, in legume si fructe exista si alte substante ce pot inhiba transformarea maligna. Specialistii in nutritie considera ca vegetalele colorate sunt mai eficace impotriva cancerului decat cele incolore, deoarece colorantii vegetali contin proprietati antitumorale. "Unul din acestea este carotenul, care se gaseste in legumele de culoare rosie, oranj, verde (morcovii, ardeiul rosu, rosiile, verdeturile, piersicile, caisele). Fructe bogate in bioflavone, substante ce intervin in protectia anticanceroasa sunt strugurii, coacazele, afinele. Dintre legumele importante in protejarea organismului contra cancerului sunt: usturoiul, germenii de grau, merele morcovii, spanacul, sfecla, varza alba, salata verde, macesele, coacazele, afinele etc. Pentru prevenirea cancerului de colon, de exemplu, este necesara cresterea aportului de legume si fructe proaspete legumele din familia cruciferelor - varza, varza de Bruxelles, conopida, broccoli", a spus dr. Viorel T. Mogos de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Paulescu". Pestele oceanic este o alta sursa de hrana impotriva tumorilor maligne. Evaluarea incidentei cancerului la san la eschimosi a evidentiat valori foarte mici, "in conditiile in care acestia au consumat multe grasimi. Cercetarile au evidentiat faptul ca anumiti acizi grasi din grasimea de peste ofera aceasta protectie. De asemenea, produsele din germeni de grau sunt benefice in lupta organismului cu anumite forme de cancer. Astfel, ele maresc rezistenta celulelor fata de degenerarea maligna. O parte din acestia sunt reprezentati de vitamina E, seleniu si zinc. Se gasesc in concentratie mai mare decat in boabele de grau, faina sau tarate. Si drojdia de bere este un produs biologic valoros, cu o compozitie chimica armonioasa completa, capabila sa asigure organismului o gama larga de nutrienti, cu valoare energetica, nutritionala si terapeutica. Drojdia de bere si-a dovedit eficienta impotriva mai multor afectiuni: obezitate, diabet zaharat, ateroscleroza, boli hepatice si inflamatorii, maladii ale sistemului nervos", a mai spus dr. Viorel T Mogos.
Sursa: Romania Libera
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
28.08.2006 11:31
Economist
Foarte Adevarat
Sa se Elimine Complet Carnea
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |