Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea tenului

Lupta cu ridurile

Femeile folosesc cremele de fata pentru a impiedica deshidratarea tenului, care este din ce in ce mai vizibila odata cu trecerea anilor. Dupa instalarea menopauzei, hidratarea devine foarte dificila din cauza reducerii hormonilor care asigura productia de ulei in glandele sebacee.

Frumusete & ingrijire

Pentru un par sanatos si plin de vitalitate consuma vitamine si minerale.
Top Sanatate iti recomanda
·Ce am invatat despre machiaj din "Totul despre sex"
Protagonistele serialului "Totul despre sex" au avut mare priza la public, mai ales la cel feminin, fiind apreciate pentru normalitatea lor.
Hraneste-ti constant tenul

Majoritatea cremelor de fata din comert sunt pe baza de uleiuri si actioneaza prin blocarea umezelii / apei in piele pentru a mentine tenul hidratat. Aceste produse pot fi foarte eficiente in cazul tenului tanar, insa pe masura ce pielea imbatraneste isi pierde pana si capacitatea de a a atrage umezeala. Astfel ca, tenul matur are nevoie de o reimprospatare pe cale naturala care sa-i asigure si sa-i mentina umezeala in interior. Capacitatea de a retine umezeala este asigurata de umectantii naturali (substante care atrag si mentin umezeala) din piele. Insa, tenul matur este sarac in umectantii atat de necesari pentru retinerea apei in piele.

Acidul hialuronic este un element natural al pielii sanatoase si joaca un rol important in hidratarea si vascoelasticitatea ei. Tesuturile cu colagen (proteina care intra in componenta tesutului conjunctiv din derm si asigura emolienta cremelor hidratante) din interiorul pielii sunt umplute cu o compozitie formata din apa, proteine complexe si acid hialuronic. Acest amestec gelatinos este folositor in transportul nutrientilor esentiali din sange catre celulele pielii. Acidul hialuronic este prezent in cantitati mari in pielea tanara, insa cu timpul actiunea radicalilor liberi (molecule chimice rezultate din agenti poluanti care patrund in organism, afectand celulele sanatoase) distrug rezervele de acid hialuronic. Astfel ca, pana la varsta de 50 de ani se pierde aproape jumatate din cantitatea de acid hialuronic detinuta in tinerete.

Reimprospatarea pielii cu acid hialuronic ii poate reda capacitatea de vindecare rapida, de refacere si protejare impotriva semnelor de imbatranire. Fara ajutorul unui hidratant eficient, nutrientii nu vor fi transportati in piele si, prin urmare, intregul proces de regenerare va fi compromis. Ceraphyl NGA este un hidratant produs din uleiul de soia si are un efect puternic in reducerea uscarii straturilor superioare ale pielii. De asemenea, intensifica eficacitatea antioxidantilor, in special a vitaminei A, C si E, asigurand absorbtia nutrientilor si inceperea procesul de regenerare.

Protectia optima impotriva deshidratarii tenului matur este cel mai bine obtinuta prin improspatarea lui cu ajutorul unor substante hidratante care se potrivesc texturii si actioneaza eficient. O crema hidratanta de noapte trebuie sa actioneze atat asupra texturii tenului, cat si asupra aspectului exterior.


Un plan de lupta cuprinzator

Pielea este un organ sofisticat, special conceput pentru protectia noastra impotriva factorilor externi, precum bacteriile si alte elemente nocive din mediul inconjurator. Gandeste-te la ea ca si cum ar fi o "armura" de protectie a organelor interne. Daca vrei ca o crema sau o lotiune sa treaca de aceasta bariera pentru a hrani straturile profunde ale pielii, trebuie sa aiba o formula compatibila cu textura pielii. O crema pentru a avea efectul scontat, trebuie sa ne castige in primul rand increderea. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa lucreze eficient asupra aspectului fizic pentru a se observa efectele ei.


Alimentatia si efectele ei asupra tenului

Expertii recomanda o dieta bogata in fructe si legume pentru un ten sanatos si frumos. Legumele cu frunze verzi, precum si altele in culori variate (rosiile, morcovii) contin antioxidanti care stabilizeaza actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra structurii celulare. Nutritionistii recomanda un consum ridicat de apa, antioxidanti si evitarea fumatului si a alcoolului pentru a-ti mentine sanatatea pielii. Si, bineinteles expunerea la soare care are efectele cele mai nocive asupra pielii noastre.


Ingredientele pe care trebuie sa le cauti in fiecare crema de fata
  • Vitamina A - diminueaza ridurile adanci datorita actiunii antiinflamatoare;
  • Vitamina C - are un efect de a mari productia de colagen;
  • Alfa-hidroxi acizii - imbunatatesc aspectul tenului prin inlaturarea celulelor moarte de la suprafata pielii;
  • Retinoid - chimicali care stimuleaza producerea unor noi celule care face pielea mai compacta. Dupa o luna sau doua, pielea devine mai fina si ridurile de expresie sunt vizibil reduse.


Ce sunt cremele pe baza de alfa-hidroxi acizii (AHA)?

Sunt numiti adesea si "acizi din fructe", deoarece sunt derivati din fructe. Acizii glicolic si lactic sunt cei mai intalniti in aceste creme. Cremele cu AHA sunt foarte benefice, deoarece stimuleaza regenerarea celulelor, prin inlaturare blanda a straturilor superficiale ale celulelor pielii. Prin aceasta actiune, textura si culoarea sunt imbunatatite, iar cremele hidratante sunt bine absorbite, asigurandu-se elasticitatea pielii. La inceput iti vei simti fata uscata si solzoasa, din cauza procesului de indepartare a celulelor moarte, dar dupa cateva saptamani vei avea un ten catifelat.

de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  15.01.2012 00:47 
TEN TINAR
FOLOSESC CREME DIN GAMA NIVEEA ,DE FOARTE MULT TIMP...SI SUNT MULTUMITA,AM 39 ANI.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie