Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Mama are 66 ani, a fost operata de fiere si are si hernie. Are disconfort, balonari, urina destul de galbena.medicul i-a spus ca este de la fiere care se curata prin urina(evi1206)

Mama are 66 ani, a fost operata de fiere si are si hernie. Are disconfort, balonari, urina destul de galbena.medicul i-a spus ca este de la fiere care se curata prin urina(evi1206)

Nu am inteles prea clar cu ce vreti sa va ajut eu, pt ca intrebarea a fost  ambigua, insa o sa va raspund cum ma pricep la cat am inteles. Inteleg ca mamei dv. i-a fost extrasa vezicula biliara, sau fierea, cum se zice popular. Dupa astfel de operatii, trebuie respectat un anume regim alimentar, cel putin in primul an, cand trebuie sa fie mai strict, si nu ma indoiesc ca medicul chirurg ce a realizat operatia, s-a ingrijit sa ii recomande o dieta corespunzatoare. In general, se evita grasimile, prajelile, si in general alimentele greu digerabile, carnea tocata, etc. Astfel, tot ce pot sa cred este ca simptomele dvs. sunt legate de alimentatie si de starea post-operatorie, asta daca operatia este facuta in ultimele 6 luni, stari care sunt inerente, pt ca organismul trebuie sa se obisnuiasca fara unul din organele care ii ajutau un proces vital, cum este cel de digestie. Bila (produsa de "fiere") era necesara in special pt emulsifierea grasimilor, de aceea trebuie evitate, cum v-am spus deja alimente ce contin grasimi multe si neemulsifiate deloc. Urina poate fi mai inchisa la culoare din cauza unui produs de metabolizare al bilei, si anume urobilinogenul, care se elimina prin urina, dar in cazul mamei dvs, atat timp cat "fierea" nu mai este, nu este cazul sa vb despre aceasta. Despre hernia de care vorbiti, nu ati precizat de care este si in ce fel este legata de operatie, asa ca nu va pot ajuta cu mult. Singurul sfat pe care vi-l pot da, si pe care v-as ruga sa il respectati, este sa va duceti sa consultati un medic specialist, dupa ce medicul de familie considera ca este necesar sa va dea o trimitere. Nu cred ca este cazul sa va ingrijorati, ci mai degraba sa va duceti la medic sa va lamureasca.
Sanatate!
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  17.05.2009 21:02 
cooc
interesant raspuns,si mama mea va aveao operatie de bila si as vrea sa stiu cit este de periculos
  17.03.2009 10:33 
eu am inteles doara sa evitam mancarurile greu digerabile si cam atat
  07.11.2008 11:31 
Regim după operaţie clasică fiere
As dori sa stiu mai explicit ce am voie sa mananc dupa operatia clasics de fiere, concomitent cu operatie de hernie la stomac.
  15.06.2008 07:29 
dragulean
mi s-a scos fierea si doctor nu mi-a dat niciun regim cine poate sa imi dea ceava detalii?
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie