Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Mama mea sufera de tetanie. A facut diverse tratamente dar fara nici un rezultat, iar boala i se agraveaza(nicoleta gheorghe)

Mama mea sufera de tetanie. A facut diverse tratamente dar fara nici un rezultat, iar boala i se agraveaza(nicoleta gheorghe)

Tetania de care imi povestesti probabil ca este diagnosticata de medic. Ea nu este altceva decat rezultatul scaderii concentratiei de calciu si magneziu din sange, sub anumite concentratii minime. Pot fi perioade lungi lipsite de orice fel de crize, dar uneori, crizele se pot indesi. Aceasta crestere a frecventei crizelor se poate datora unor factori care au survenit peste boala de baza, si anume, stress, anxietate, anumite medicamente (cum sunt si diureticele, corticosteroizii, etc), etc. Este bine de consultat medicul pentru o noua dozare a valorilor calciului si magneziului, inainte sa ii administrezi mamei tale un tratament. Sigur ca sunt multe cauze ce pot produce scaderea initiala a valorilor Ca si Mg, incepand cu un deficit de hormoni, insa tratamentul cel mai simplu restabileste starea de sanatate. Acesta consta in general in administrarea de sulfat de magneziu sau gluconat de calciu, si probabil ca mama ta este familiarizata deja cu aceste substante. Te sfatuiesc, ca acum, cand crizele sunt mai dese sa consulti din nou medic, pt redozarea valorilor Ca si Mg, pentru a justifica un tratament ulterior eficace. Si de asemenea, totul trebuie sustinut de un regim de viata sanatos si lipsit de stres, pe cat posibil. Daca nu se restabilesc valorile celor doi, crizele de tetanie se pot agrava si este foarte posibil sa nu se mai limiteze doar la muschii mainii. Exista crize de spasm laringian si glotic, ce pot duce la asfixie, asa ca nu este de joaca, si in nici un caz nu este vorba aici de un tratament administrat la intamplare. Asa ca, fugutza la medic! Multa sanatate!
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  15.06.2011 06:55 
tetanie
tetania se trateaza usor cu ceaiuri si plante , cautati in formula as.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie