Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Slabeste sanatos
Home > Stil de viata > Slabeste sanatos > Oboseala permanenta

Oboseala permanenta

Cu totii ne dorim un surplus de energie. Ne-am saturat de starea permanenta de oboseala! Numai dumneavoastra va puteti schimba aceasta stare. Nu mai trebuie sa va simtiti obosita. Pentru a beneficia de un maximum de energie, trebuie sa includem in dieta zilnica anumite alimente, in special cele care accelereaza metabolismul si mentin constant nivelul de energie.
Cele mai importante substante nutritive necesare in producerea de energie sunt vitaminele B complex, dar si altele cum ar fi vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q10 si planta unghia-gaii.


Topul alimentelor energizante
  • Seminte incoltite. Toate tipurile de seminte incoltite (seminte de legume sau cereale care au fost puse la germinat) sunt pline de energie. Ele ajuta la intarirea, revitalizarea si regenerarea organismului, deoarece contin concentratii mari de antioxidanti si intreaga paleta de minerale, proteine, enzime si fibre.
  • Cerealele elibereaza zaharul intr-un ritm lent, conferindu-va un nivel constant de energie. In acelasi timp, reprezinta o sursa bogata de vitamine B, necesare la functionarea splinei, bateria dumneavoastra de energie.
  • Ovazul nu este doar plin de substante nutritive, datatoare de energie, dar in acelasi timp ajuta la mentinerea constanta a nivelului de glucoza din sange, ceea ce conduce la o buna concentrare si atentie.
  • Patrunjelul este o uzina de substante nutritive. Contine cantitati mari de vitamina B12, mai multa vitamina C decat citricele si aproape toate substantele nutritive pe care le cunoastem.
  • Algele marine reprezinta cea mai importanta sursa digerabila de minerale, precum si un rezervor al vitaminelor B si C.
  • Legumele proaspete verzi (broccoli, sparanghelul, spanacul) contin intregul complex de vitamine B, magneziu si fier.
  • Piersicile au un continut ridicat de apa si un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sangelui si pot fi folosite pentru a regla functionarea intestinelor si a imbunatati compozitia sangelui.
  • Strugurii au un continut ridicat de magneziu, element necesar in primul stadiu al procesului de transformare a energiei din glucoza.
  • Ignamele si dovleceii au un continut ridicat de minerale si vitamina C. Au un efect detoxifiant, de echilibrare a nivelului hormonilor si al zaharului din organism, asigurand o rezerva constanta de energie.
  • Pirul este un aliment bogat in substante nutritive si contine una dintre cele mai prolifice combinatii de vitamine, minerale principale si secundare.
  • Fasolea Mung asigura cantitati imense de energie.


  • Cateva remedii impotriva caderilor de energie din cursul dupa-amiezii:
  • Reduceti consumul de zahar, cofeina si produse lactate la pranz si optati pentru orez brun, legume, igname si seminte de floarea-soarelui;
  • Pentru o crestere rapida a nivelului de energie "ciuguliti" repede seminte incoltite;
  • Luati o tableta de vitamina B complex, 50 mg, la masa de pranz;
  • Beti apa fierbinte cu tinctura de unghia-gaii si Ginseng.


  • Informatiile au fost preluate din cartea "Esti ceea ce mananci: Programul care va va schimba viata", Dr Gillian McKeith, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2005, www.curteaveche.ro
    Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
      25.05.2010 16:16 
    DROJDIA DE BERE
    care drojdie de bere e mai buna ,ca tratament de slăbire, cea granule sau cea proaspotă?
      03.05.2010 16:22 
    seminte bio
    De ce sa cumparati germeni cand puteti sa ii preparati la dvs. acasa. Recomand calduros semintele bio pentru culturile de germeni si iarba de la firma Quark. Au 30 de sortimente de seminte, certificate bio atat la plicuri cat si la cutie, sac sau 100 grame. Sa aveti o zi bio!
      07.02.2009 16:26 
    Seminte - Fasole Mung, Broccoli, Creson, Rucola etc.
    Le-am gasit la firma Quark din bucuresti. Au certificat ca provin din culturi bio / eco sau cum se numesc.
      20.04.2007 00:42 
    conopida versus brocoli
    Probabil ca nu mai exista pe tarabe conopida, de trebuie sa mancam brocoli. Si e mai buna fasolea Mung decat fasolea alba... In plus, ignamele, ce pacat ca nu stiam despre ele, cresteau si la bunica in curte, la fel si unghia - gaii.
      18.01.2007 22:12 
    Spalati bine un pumn de grau, apoi puneti-l intr-o farfurie cu apa, cat sa-l acopere. Peste cateva zile se va incolti. Se poate consuma cu miere, sau adaos la muzliul de dimineata. Este chiar ok.
      29.04.2006 19:26 
    picaturi Beres
    se gasasc la farmacie
      29.04.2006 19:13 
    pentru Desideria
    de unde iti procuri comprimatele de drojdie ? poti sa recomanzi marca pe care o folosesti?
      27.04.2006 09:32 
    drojdia de bere - un remediu excelent pentru oboseala
    In topul alimentelor energizante pot spune ca este drojdia de bere. Efectele benefice ale drojdiei de bere asupra sanatatii sunt cunoscute inca din antichitate. In ultimul timp s-au scris nenumarate articole despre acest aliment miraculos. Drojdia de bere este cea mai bogata sursa naturala de vitamine din complexul B. De asemeni, drojdia de bere este o sursa importanta de proteine (50%), aminoacizi (toti aminoacizii esentiali), enzime si saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, fier, seleniu) compozitie care ii confera drojdiei de bere calitatea de aliment integral . Din pacate, foarte multi au impresia ca daca aleg consumul drojdiei de bere proaspete, cea utilizata in panificatie, au rezolvat problema. De fapt, aceasta este mult mai saraca in vitamine si practic nedigerabila, astfel incat drojdia proaspata pentru panificatie, consumata ca atare nu aduce nutrienti in organism ci consuma din ceea ce are acesta. Eu folosesc comprimate de drojdie de bere de cand au aparut pe piata, de 3-4 ani. Initial am luat pentru ca imi cadea masiv parul. Am constatat o imbunatatire spectaculoasa a sanatatii. Fac in fiecare primavara o cura cu drojdie de bere sub forma de comprimate, timp de o luna. Le iau dimineata, inainte de masa si ma simt energica toata ziua. In plus, am observat ca efectele neplacute ale unei eventuale viroze respiratorii (febra, stare generala proasta), dispar in maxim 2 zile cand iau aceste comrimate. Deci contribuie si la restabilirea imunitatii. Desideria
      16.04.2006 13:33 
    picaturi Beres
    de unde pot pocura picaturile Beres ? am comandat si cartea sar tot nu am aflat
      15.04.2006 16:40 
    interesant subiect
    ce vitamine contine fasolea mung? si de unde se poate cumpara?
      18.03.2006 14:27 
    cititor
    De unde pot procura planta Unghia Gaii , nimeni din farmacii sau cei de la magazinele de produse naturiste nu au stiut sa-mi spuna
      29.01.2006 16:30 
    se gaseste la noi ?
    fasolea mung de unde o putem cumpara ?
      19.01.2006 17:48 
    greu de gasit
    fasole mung?????
      19.01.2006 17:48 
    cum se obtin
    semintele sint foarte bune si nu este greu sa te obisnuiesti sa maninci cind lucram mincam tot timpul dar de cind stau acasa in speranta unui loc de munca mi_am perdut bunele maniare . semintele incoltite cum se obtin ?
      19.01.2006 17:48 
    o parere
    la ce seminte incoltite va referiti?
      19.01.2006 17:48 
    intrebare
    de unde se pot cumpara seminte incoltite?
      19.01.2006 17:48 
    parerea mea
    este foarte interesant articolul,dar totusi greu de urmat sfaturile lui
      19.01.2006 17:48 
    oboseala permanenta
    in fuctie de ani pe care ii avem intervine si oboseala. ce putem face sa prevenim?
      19.01.2006 17:48 
    Oboseala permanenta
    Interesant subiect iar informatiile sunt si mai interesante.Merita avut in vedere ce s-a scris.
      19.01.2006 17:48 
    salut ,mai multe rec.pentru diabet.
    sint bolnava de diabet si as dori mai mute recomandari pentru a, ce minca si ce nu,si mai multe recomandari eu va multumesc ,
     

    Newsletter-ul TopSanatate
    dinamism si energie de la prima ora!


    Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
    Medicina alternativaNutritie
    PsihologieRelatii
    SarcinaSanatate sexuala
    Sistemul imunitarSlabeste sanatos
    SportShopping
    CardiologieDermato - venerologie
    EndocrinologieGastroenterologie
    Ghid de prim ajutorGinecologie
    NefrologieOftalmologie
    OncologieOrtopedie
    PsihiatrieSanatatea spatelui
    Sanatate publicaStomatologie