Alimentatia si sanatatea
Home > Stil de viata > Nutritie > Alimentatia si sanatatea > Produsele lactate: cum le selectezi, le conservi si le consumi?
Produsele lactate: cum le selectezi, le conservi si le consumi?
Consumate separat sau in combinatie cu alte alimente - laptele, iaurtul si branza - sunt la fel de nutritive. Descopera beneficiile produselor lactate, precum si modalitatile de a le selecta, conserva si a le prepara.
De ce sa consumi produse lactate? Cu toate ca multe alimente sunt bogate in calciu, produsele lactate sunt in topul listei. O dieta cu un consum ridicat de lactate reduce riscul de aparitie a numeroase boli, inclusiv osteoporoza. Pe langa calciu, produsele lactate iti asigura necesarul de proteine, complexul de vitamine B, seleniu, zinc, fosfor, potasiu si magneziu. In general, laptele este o sursa buna de vitamina D, care favorizeaza absorbtia calciului in organism. Produsele lactate integrale contin multe grasimi (in special saturate) si calorii. De aceea este indicat sa le consumi pe cele degresate, care aduc aceleasi beneficii organismului, dar mai putine grasimi si calorii. Cum sa le selectezi
Cum sa le pastrezi
Cum sa le consumi
Mai multe lactate in dieta ta!
de
Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
18.11.2006 14:01
de ce nu mancam smantina?
nici eu nu inteleg de ce nu mancam smantana?
ceu care santem slabi ar trebui sa putem manca smaantana cu 20/ grasime
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |