Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Prevenire
Home > Afectiuni si boli > Sanatatea spatelui > Prevenire > Sarcina iti "da" dureri de spate?

Sarcina iti "da" dureri de spate?

Pentru femeile insarcinate, durerile de spate sunt foarte des intalnite. Daca nu sunt diminuate, astfel de dureri pot avea un impact negativ asupra activitatii de zi cu zi, pot chiar sa te determine sa lipsesti de la serviciu si sa iti ingreuneze nasterea. Durerile de spate din timpul sarcinii pot sa se prelungeasca mult timp dupa ce ai nascut si, in unele cazuri, sa se agraveze.

Sanatatea spatelui

Cauta in site mai multe informatii despre exercitiile pentru zona lombara
Top Sanatate iti recomanda
·Intiderea intensa a spatelui in Sanskrit Pascimottanasana
Intiderea intensa a spatelui in Sanskrit Pascimottanasana este una dintre cele mai renumite posturi yoga.

Nu iti neglija durerea

Chiar daca este foarte comuna, durerea de spate in timpul sarcinii nu ar trebui sa fie acceptata. Pentru a avea o sarcina cat mai placuta posibil si o nastere usoara, durerea de spate ar trebui sa fie intotdeauana tratata "din fasa".

Durerea de spate din zona lombara care se intinde pe perioada a mai multor saptamani sau chiar luni ar trebui sa iti dea de gandit: s-ar putea ca aceste probleme sa se intinda si dupa nastere. Din acest motiv, femeile insarcinate ar trebui sa nu neglijeze durerile de spate si sa le trateze cat mai repede.

De asemenea, orice durere post nastere care dureaza mai mult de sase saptamani ar trebui sa fie tratata pentru a evita problemele mult mai grave legate de spate.


Cauzele durerilor de spate


 Aceste dureri, fie ele lombare sau localizate in zona posterioara a pelvisului, sunt cauzate de o serie de factori legati de schimbarile care au loc in organism pe perioada sarcinii:

  • Castigarea in greutate (cateodata poti castiga in greutate chiar un sfert din greutatea ta obisnuita); acest lucru poate sa iti suprasolicite spatele (vezi mai multe informatii despre obezitate si durerile de spate)
  • Centrul de gravitate se schimba pe perioada sarcinii, ca urmare a castigarii in greutate; schimbarea centrului de gravitate duce si la o modificare a echilibrului muscular. Acest dezechilibru conduce la o oboseala in muschi mai accentuata decat in mod obisnuit. Deoarece muschii obosesc mai repede, si pozitia ta de stat are de suferit.
  • Hormonii produsi de corp in timpul sarcinii pot cauza probleme prin slabirea rezistentei incheieturilor, mai ales in zona pelvisului.


Activitati de evitat

Activitatile care pot cauza dureri de spate in timpul sarcinii sunt acelea care solicita coloana vertebrala, pelvisul si soldurile:

  • mersul pe jos si alergatul
  • rostogolitul in pat
  • aplecatul in fata
  • rasucitul
  • ridicatul greutatilor
  • urcatul pe scari

Vezi tipuri de dureri de spate

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie