Terapii alternative
Home > Stil de viata > Medicina alternativa > Terapii alternative > Semnificatia gusturilor in Ayurveda
Semnificatia gusturilor in Ayurveda
Pentru oamenii sanatosi Ayurveda recomanda o alimentatie echilibrata, care sa cuprinda toate cele sase gusturi. Predominarea unuia dintre gusturi poate duce la tulburari. Regulatorul de incredere al starii noastre de sanatate este un simt rafinat al gustului, care sa ne informeze despre necesitatile noastre interne generate de interactiunea celor trei Dosha - vata, pitta, kapha.
Apetitul cauta in mod instinctiv acele alimente care pastreaza sau, dupa caz, refac echilibrul intern al corpului. Prin urmare, simtul gustului este un instrument de perceptie, iar gustul este indicatorul pentru combinatia celor cinci elemente. Fiecare orientare a gusturilor influenteaza procesele din organismul nostru.
Ganditi-va la efectul unui castravete murat asupra apetitului, la efectul purificator al unui hrean picant, sau la efectul unei cesti de cafea amara. Ayurveda caracterizeaza efectele fiziologice ale fiecarui gust asupra corpului. Gustul dulce
Gustul acru
Gustul sarat
Gustul iute
Gustul amar
Gustul astringent
Informatiile au fost preluate din cartea "Ayurveda - Sa traim in echilibru cu fortele vitale" - tradusa de Walter Fotescu, Editura Niculescu, Bucuresti: 2005, www.niculescu.ro Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |