Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Capcanele dietei
Home > Stil de viata > Slabeste sanatos > Capcanele dietei > Solutii de urgenta pentru silueta ta!

Solutii de urgenta pentru silueta ta!

Dieta... un cuvant care ne da numeroase batai de cap. Dar ce ne facem inainte de vacante si sarbatori, cand riscul de a acumula kilograme in plus este foarte ridicat. Evident ca nu vom reusi sa slabim instantaneu si intr-o perioada foarte scurta de timp, insa exista cateva solutii usor de urmat care s-ar putea sa fie extrem de eficiente.

Slabeste sanatos

Vrei sa stii cum poti slabi sanatos? Afla care sunt nutrientii de baza.
Top Sanatate iti recomanda
·Toamna "ingrasa"
Tot mai multe studii statistice au ajuns la concluzia ca dintre toate anotimpurile, toamna este sezonul care favorizeaza cel mai mult cresterea in greutate.
1. Consuma 2 litri de apa pe zi! Acesta este un sfat extrem de des intalnit, insa cu toate ca fiecare dintre noi este constient de importanta hidratarii, nu consumam cate 2 litri de apa pe parcursul unei zile. Beneficiile consumului de apa: zero calorii, zero chimicali, zero cafeina; este modalitatea perfecta de a tine in frau poftele alimentare, de a elimina toxinele din organism, de a asigura perfecta functionare a rinichilor si de a "alerta" putin metabolismul. De asemenea, consumul de apa iti va da o senzatie de "stomac plin", reducand senzatia de foame si implicit, favorizand un consum minim de calorii pe zi. Pentru a beneficia din plin de calitatile apei asupra siluetei tale, incearca sa consumi apa calduta pentru a-ti stimula metabolismul si te va ajuta sa arzi cateva calorii in plus. Tine minte! In procesul de slabire, grasimile eliminate contin de cele mai multe ori si toxine care sunt usor eliminate printr-un consum adecvat de apa.

2. Monitorizeaza progresele pe care le faci! Este foarte usor sa renunti la o dieta adoptata, in cazul in care nu monitorizezi cu atentie alimentele consumate pe parcursul unei zile, lucru care te va ajuta sa-ti dai seama de progresele inregistrate in fiecare zi. Sfat: tine un jurnal in care sa-ti notezi fiecare aliment consumat de-a lungul zilei, continutul de calorii al fiecaruia si activitatea fizica efectuata in acea zi. Acest lucru te va ajuta si te va impiedica sa limitezi aportul de calorii la limita normala. Observand progresele pe zi ce trece iti va oferi o motivatie de a continua planul dietei pe care tocmai ai inceput-o.

3. Indeparteaza tentatiile inutile! Diversificarea alimentatiei poate fi benefica pentru organism, insa poate fi si principala cauza a esecului unei diete. Cand iti faci cumparaturile trebuie sa rezisti tentatiei de a cumpara alimente bogate in calorii - acest lucru este cel mai eficient pentru a potoli poftele alimentare si de a continua dieta inceputa. Daca batonul de ciocolata "troneaza" pe masa din bucatarie iti va foarte greu sa rezisti tentatiei, insa daca esti constienta ca nu ai aceasta ispita in casa vei reusi sa rezisti poftelor alimentare de moment.

4. Mananca des si putin! Daca vei manca mai des si in cantitati moderate vei scapa de senzatia de foame care te "bantuie" in cazul in care esti adeptul/a unor mese copioase si la intervale mai lungi de timp. Organismul tau va procesa mult mai usor si va arde caloriile mult mai repede.

5. Consuma alimente sarace in calorii! Exista anumite alimente pe care le poti consuma fara restrictie si fara sa te simti vinovat/a (sparanghel, sfecla, broccoli, varza, conopida, morcovi, radacina de telina, castraveti, andive, usuroi, fasole verde, ceapa, papaya, ridichi, spanac, gulii, zucchini, mere, grepfrut, lamai, portocale, mandarine, capsune).

6. Consuma alimente care accelereaza metabolismul! Iata cateva optiuni: citricele, soia, stafidele, merele, usturoiul.

7. Adopta principiul "mananc pentru a supravietui" si nicidecum cel "traiesc pentru a manca"! De cele mai multe ori nu senzatia de foame ne indeamna sa consumam anumite alimente, dar cu toate acestea ne aruncam asupra lor. Unele persoane le consuma cand sunt abatute, altele de placere datorita gustului, aspectului sau mirosului, insa intotdeauna trebuie sa iti dai seama de locul pe care-l ocupa mancarea in viata ta. Acordandu-i un loc mai putin important iti va fi de un real folos in dieta pe care ai adoptat-o.

8. Fii energic/a! Activitatea fizica trebuie neaparat inclusa in viata ta, deoarece are o importanta maxima in arderea caloriilor si, in general, pentru sanatatea organismului tau.

9. Planifica mesele de pe parcursul unei zile! Acordand o atentie sporita procesului de pregatire a micului dejun, a pranzului si a cinei te va ajuta sa controlezi aportul caloric. In schimb, daca vei manca in oras la un restaurant sau preferi produsele de fast-food nu poti decat sa estimezi cate calorii consumi (lucru extrem de gresit, deoarece s-ar putea sa te inseli de foarte multe ori). Este foarte important sa calculezi cu precizie continutul fiecarui produs consumat. Totusi daca preferi sa iei masa in oras, gandeste-te la ce anume ai vrea sa mananci si ramai la prima optiune, fara a adauga pe parcursul mesei si alte optiuni.

10. Consuma multe supe! Se consuma incet, iti dau senzatia de "stomac plin", sunt sarace in calorii si foarte sanatoase pentru organism. Numeroase cercetari in domeniu au demonstrat eficienta supelor in curele de slabire, deoarece accelereaza metabolismul si reduc poftele alimentare. Este foarte important sa eviti supele crema (cu un continut de smantana in ele) si pe cele cu un continut ridicat de sare. De obicei supele la plic sau cele conservate au si un continut ridicat de sare, asadar ia in considerare acest lucru.

11. Redu cantitatea de grasimi si fii atent/a la produsele degresate sau fara grasime. Faptul ca sunt produse degresate nu inseamna ca nu te vor ingrasa, deoarece de cele mai multe ori pentru a le face mai gustoase, producatorii le adauga mai mult zahar. Un lucru benefic si inteligent ar fi substituirea alimentelor cu un continut ridicat de grasimi cu legumele/fructele, care iti pot da o senzatie de satietate datorita continutului ridicat de fibre.

12. Mananca incet! Cu toate ca graba ne face sa infulecam alimentele cat mai repede pentru a nu intarzia la serviciu sau la o intalnire, trebuie sa iti faci timp sa mananci incet si sa savurezi fiecare imbucatura. Acest lucru te va ajuta sa te opresti la timp, im momentul in care te simti satul/a.

13. Daca se intampla sa te abati de la planul de dieta, incearca sa revii cat mai repede la el! Nu te lungi la o saptamana mancand in voie, amanand la nesfarsit momentul revenirii la dieta abandonata.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  27.12.2008 20:42 
eva
ii piesa articolul.......
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie