Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea pielii
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea pielii > Transpiri excesiv?

Transpiri excesiv?

Locuitul in urbe aglomerate pe perioada verii aduce in prim plan o problema destul de delicata: transpiratia excesiva. Simtim "efectele" ei in mijloacele de transport, in magazinele cu multi cumparatori sau chiar la birou...
In cazul multor persoane, mecanismul biologic de racire este atat de activ incat aceste persoane pot transpira de patru/cinci ori mai mult decat este normal. Daca te afli in aceasta situatie, stii cat de inconfortabil este si cat de mult iti poate afecta aceasta problema viata sociala, emotionala sau cariera.

Transpiratia excesiva nu trebuie ignorata, ea fiind o afectiune cunoscuta sub denumirea de hiperhidroza, aproximativ 3% din populatia lumii suferind de pe urma ei. Din cauza lipsei de informare sau a ignorantei, mai mult de jumatate din populatia globala afectata nu este diagnosticata, si, drept urmare, ramane netratata.

In ultimul timp, aniperspirantele s-au imbunatatit, astfel incat au devenit din ce in ce mai eficiente, cu rezultate mai bune. De asemenea, persoanele care au suferit toata viata lor de aceasta afectiune au acum posibilitatea de a apela la tratamentul injectabil cu Botox sau chiar la interventii chirurgicale.

Tratamentul pe baza de toxina botulinica este utilizat in peste 20 de tari. Inainte de a fi aprobat ca si tratatment pentru pacientii care sufera de transpiratie excesiva, Botox era deja folosit de ani buni in tratarea pacientilor cu diferite afectiuni, cum ar fi spasticitate si alte probleme locomotorii.

Toxina botulinica este o proteina naturala, purificata, care blocheaza temporar, la nivelul sistemului nervos, secretia substantelor responsabile de "activarea" glandelor sudoripare.


Medicamente pentru transpiratia excesiva?

Din cauza efectelor secundare, medicatia pe cale orala nu este recomandata ca o solutie pe termen lung.
Medicamentele prescrise ajuta la tratarea transpiratiei excesive, prevenind stimularea glandelor sudoripare de pe intreg corpul, ceea ce duce la o diminuare a nivelului transpiratiei de pe intreg corpul.

Astfel de medicamente nu sunt prescrise pe o perioada lunga de timp, din cauza efectelor lor. Multi specialisti sunt reticenti in a prescrie aceste medicamente in cazul persoanelor care au o hipehidroza localizata (la nivelul mainilor, fetei, subratului) neasociata altei afectiuni.


Efectele secundare ale medicamentelor folosite in tratarea hiperhidrozei:

  • senzatie de gura uscata;
  • privire incetosata;
  • discurs incoerent;
  • constipare;
  • palpitatii.


Colegul de serviciu sufera de hiperhidroza?

A-i spune colegului de serviciu ca emana un miros nu tocmai placut este o problema destul de delicata. In primul rand, plasarea unui parfum pe biroul lui nu este solutia cea mai buna. De asemenea, trimiterea unui mesaj anonim nu este nici ea o idee excelenta.

Astfel de situatii solicita o discutie fata in fata cu cineva apropiat persoanei in cauza. Este de preferat ca persoana care ii da colegului vestea sa fie una de incredere, daca nu chiar prieten cu el, astfel incat sa nu dea senzatia ca il ia peste picior.

Dupa ce v-ati retras intr-un loc departe de urechile curioase ale colegilor, este bine, inainte de a-i prezenta situatia, sa il faci constient ca este destul de dificil ceea ce urmeaza sa ii zici, dar in numele prieteniei dintre voi, ai hotarat sa "ataci" problema. Este indicat sa il anunti mai degraba sub forma unei intrebari, decat ca o sentinta: "Cred ca nu ti-ai dat seama, dar corpul tau emana un miros puternic. Esti constient de asta?"

Prin punerea intrebarii, ai deschis un dialog, in care va puteti concentra asupra afectiunii de care sufera. Ar fi cazul sa ii indici si cativa specialisti dermatologi care ar putea sa gaseasca solutii la problema lui.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.12.2010 19:43 
sunt doua variante
Varianta 1: Perspirex - trebuie sa-l folosesti in fiecare a doua noapte! costa cam 7 euro pe luna! Eu m-am saturat de varianta asta deci voi trece la varianta 2: Operatia(Simpatectomia) oricat sa fie pretul o faci odata!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie