Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Terapii alternative
Home > Stil de viata > Medicina alternativa > Terapii alternative > Vindecarea cu ajutorul tehnicii Shiatsu

Vindecarea cu ajutorul tehnicii Shiatsu

Multi oameni sufera din cand in cand de lipsa poftei de mancare. Acesta nu este un motiv de ingrijorare. Chiar daca suferiti de raceli sau dereglari ale digestiei, gravitatea lipsei poftei de mancare nu trebuie exagerata.(...)
Problemele apar atunci cand cauzele sunt insuficienta salivei sau a sucului gastric. De asemenea, irigarea insuficienta cu sange a stomacului poate conduce la lipsa cronica a poftei de mancare. Aceste functii dereglate trebuie corectate.

Tratarea
Se trateaza cu toata mana mai intai zona stomacului intre ombilic si marginea inferioara a sternului. Se va avea grija ca muschii abdomenului sa nu fie incordati. Se vor realiza miscari circulare timp de 30 de secunde. Dupa odihnirea mainii pe abdomen, apasati moderat cu ambele maini de trei ori. Acest exercitiu se va realiza o data pe zi, dimineata, in pat dupa trezire. Celelalte puncte Shiatsu vor fi tratate de trei ori pe zi cu aproximativ o ora inainte de masa.

Atingeti cu degetele punctul de trecere de la ultima coasta spre stratul moale de grasime de sub aceasta. Apasati acest tesut moale cu degetele de sase ori in directia coastelor. Dupa aproximativ o saptamana de aplicare regulata a tehnicii Shiatsu, tesutul din acea zona se va afana. Pofta de mancare va reveni de la sine.


Astmul

Observatie: Crizele de astm pot avea trei cauze diferite: astmul bronsic, astmul cardiac si renal. Tehnica Shiatsu poate fi aplicata la accesele acute de astm si pentru prevenirea acestora. Cel mai important punct se afla pe mijlocul pieptului exact pe stern.

Tratarea: Palpati cu degetele pana cand gasiti punctul de pe a patra coasta legata de stern. Apasati puternic si in acelasi timp deplasati pielea incolo si-ncoace. In cazul unui acces acut este suficienta activarea scurta a acestui punct.

Un alt punct important se afla pe marginea superioara a claviculei, in partea stanga si in partea dreapta. Trebuie sa palpati clavicula incepand de la stern. punctul se afla acolo unde clavicula prezinta o curbura. Pentru prevenire se recomanda tratarea de trei pana la cinci ori zilnic.

Observatie: Pentru a determina cauzele si forma astmului trebuie sa consultati un specialist.


Incontinenta urinara

Incontinenta urinara se amnifesta la copii, in cele mai diverse forme.
Observatie: Cea mai des intalnita cauza a incontinentei urinare este o tuburare psihica.
In acest caz, atitudinea dumneavoastra fata de copil trebuie modificata. Pedepsirea, amenintarile si reprosurile sau promisiunile de recompense nu au nici un sens. Pentru ca nici un copil nu face intentionat in pat; cauzele pot fi lipsa iubirii, gelozia copilului pe ceilalti frati, certuri in familie sau probleme la scoala. Copilul nu realizeaza aceste corelatii. Cea mai buna tehnica este sa discutati cu copilul. Tehnica Shiatsu poate fi de ajutor in rezolvarea problemei.

Observatie: Toate punctele se vor trata cu apasari usoare sau prin cicanire. Pielea copiilor este mai sensibila si reactioneaza la cea mai usoara apasare.

Tratarea: Pentru inceput tratati trei puncte in dreapta si in stanga coloanei vertebrale. Directia este de sus in jos. Cel mai bun moment este cu aproximativ o ora inainte de culcare.

Alte puncte se afla pe partea din fata a corpului.
Tratarea: Asezati mana pe jumatatea inferioara a abdomenului persoanei tratate. Aici se afla vezica. Apasati usor timp de trei secunde.


Conjunctivita

Tratarea: Ambele puncte de apasare se afla imediat sub ureche. Apasati puternic si repetat la nivelul lobului urechii, intr-o adancitura dintre doua oase. Ati atins punctul corect daca simtiti o durere surda.

Alte puncte se afla pe mana.
Tratarea: Intai se va trata mana stanga, apoi mana dreapta, in cele trei puncte, in ordinea urmatoare:
1. depresiunea intre degetul mare si aratator;
2. punctul de langa unghia degetului aratator;
3. punctul de langa unghia degetului mare.


Tensiunea arteriala ridicata

Tratarea: Apasati cu ambele degete mijlocii de trei ori cate zece secunde intr-un punct care se afla in mijlocul prelungirii regiunii occipitale. Apoi deplasati-va degetele spre dreapta si spre stanga spre exterior, pana la marginea exterioara a muschilor care pornesc de la umeri spre cap. Acolo asezati degetele aratator, mijlociu si inelar unul peste celalalt si apasati de trei ori cate trei secunde. Un alt punct Shiatsu important se afla bazinul gastric. Cu cele trei degete, aratatorul, mijlociul si inelarul de la ambele maini se va apasa de zece ori cate zece secunde sub stern, in bazinul gastric.


Raceala

Tratarea: Primele puncte se afla pe partea din fata a gatului. Ciocaniti simultan cu buricele degetelor de-o parte si de alta a glandei tiroide timp de douazeci de secunde. Ciocaniti simultan cu aratatoarele ambele nari, de aproximativ zece ori. Unul dintre efectele secundare este eliberarea narilor.

Informatiile au fost preluate din cartea "Shiatsu - Masajul care vindeca", de Claudia Schafer, traducere Ovidiu Gheorghe, Bucuresti, Editura Niculescu, 2002, www.niculescu.ro
 






Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  14.06.2008 22:29 
shiatsu
Daca avea si fotografii era si mai bine la explicarea presarii punctelor
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie