Nutritie
Vitamina A sau retinolul
Aceasta vitamina liposolubila retinol este prezenta in alimentele de origine animala. Cu toate acestea, ea se gaseste si in cele vegetale, sub forma de beta-caroten, care in organism se transforma in vitamina A (beta-carotenul se mai numeste si provitamina A). Pentru a se transforma in retinol, beta-carotenul are nevoie de grasimi.
Alimentele bogate in caroten (broccoli, morcovul, pepenele, spanacul) sunt indicate in cazul bolnavilor de cancer, al cardiacilor, al celor care sufera de cataracta sau de alte boli ale batranetii. De asemenea, consumul de fructe si legume ce contin beta-caroten impiedica dezvoltarea anumitor tipuri de cancer: de stomac, esofag, plamani sau cel al aparatului genital feminin. Doza zilnica recomandata: 3 mg. Surse Roluri si caracteristici ale vitaminei A Note utile Informatiile au fost preluate din cartea "Terapia prin vitamine", Maude Bouchard, Editura Niculescu, Bucuresti, 2003, www.niculescu.ro Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
27.02.2010 08:48
vitamina a
foarte interesant!!!
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |