Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Estetica dentara
Home > Afectiuni si boli > Stomatologie > Estetica dentara > Zambet valoros ca o... bijuterie

Zambet valoros ca o... bijuterie

Ce ai face pentru un zambet mai atragator? Ti-ai indrepta dintii, i-ai albi sau i-ai face chiar sclipitori?... De albi? Poate! Noi spunem sclipitori de valorosi. Pentru ca primavara aceasta se poarta bijuteriile la vedere... pe dinti.

Stomatologie

Citeste in site despre cum sa previi degradarea dintilor
Top Sanatate iti recomanda
·Cum sa ai dinti perfecti ca ai starurilor
Cine nu viseaza sa aiba dintii perfecti, precum cei ai starurilor?
Bijuteriile dentare au devenit si in Romania extrem de cautate. Procedura de aplicare este nedureroasa, simpla si rezultatele sunt de remarcat. Inainte de a fugi repede la doctorul stomatolog pentru aplicarea unei astfel de bijuterii trebuie sa stii ca aceasta procedura nu necesita sacrificiu de substanta dentara.

Modelele de bijuterii sunt variate, si, daca nu te incanta niciunul, cu siguranta vei putea sa comanzi la cabinetul stomatologic o bijuterie exact pe gustul tau. Materialele folosite pentru confectionarea bijuteriilor dentare sunt: aurul sau platina, incrustate cu pietre pretioase sau semipretioase (exista si variante din sticla) sau cristale.

Urmatorul pas este alegerea dintelui pe care iti vei aplica bijuteria. Doctorul stomatolog iti va da un sfat sigur, in functie de aspectul dintilor tai si de cat de evidenta vrei sa fie schimbarea.

Dupa stabilirea dintelui, doctorul va trece la atasarea efectiva a bijuteriei, lucru care nu va dura mai mult de 20 de minute.

Se aplica un demineralizant pe o suprafata de aproximativ doi mm patrati, apoi se pune un bonding (un fel de lipici) si o picatura de compozit fluid. Peste acesta se aseaza bijuteria si apoi se fotopolimerizeaza. Demineralizarea dintelui nu este deloc periculoasa. Dupa indepartarea bijuteriei se poate aplica putin fluor, dar chiar si saliva are capacitatea de a remineraliza acea suprafata.


Cat timp va sta bijuteria pe dinte?

Unele bijuterii, odata aplicate, pot sta atata timp cat tu vei dori sa iti pastrezi noul aspect. Altele se detaseaza dupa cateva saptamani. Indepartarea se va face, insa, numai de catre medicul stomatolog. Dupa ce bijuteria a fost indepartata, doctorul iti va peria dintele, lucru care nu iti afecteaza smaltul, ci doar indeparteaza placa bacteriana formata in timp in jurul bijuteriei.

Oricum, se presupune ca pe timpul purtarii bijuteriei te-ai prezentat de cateva ori la medic pentru o curatare mai profunda a dintilor. Mai trebuie sa stii, de asemenea, ca bijuteriile dentare nu favorizeaza aparitia cariilor si nici a tartrului.

Purtarea unei astfel de bijuterii poate avea efecte benefice: o persoana care se hotaraste sa o poarte devine mai constienta asupra igienei sale orale. O astfel de bijuterie atrage, cu siguranta, privirile. Dar nimeni nu ar vrea sa atraga atentia asupra unor dinti neingrijiti, cu resturi alimentare vizibile...

Articol realizat in colaborare cu Dr. Cosmin Ulman, director asociat Clinica Trident
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  25.09.2009 10:22 
Mi-am aplicat si eu ieri o bijuterie pe un dinte,insa azi dimineata m-am trezit cu ea dezlipita. Bine ca nu am pierdut-o. E posibil sa se dezlipeasca intr-un timp ata de scurt?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie