Canah- Green Living produce „Medicina cu gust” din semintele de canepa
Semintele de canepa sunt unul dintre alimentele cele mai nutritive de pe pamant si au fost o sursa traditionala de nutritie In multe tari din Asia si Europa pe decursul a mii de ani. Ele pot fi presate la rece in vederea obtinerii uleiului, decorticate sau macinate pentru faina. Capsulele de 1000 si 500mg contin ulei din seminte de canepa presat la rece. Ele, spre deosebire de uleiul la sticla, va ofera avantajul mobilitatii (le puteti lua si la birou in pauza de pranz). Semintele decorticate de canepa contin 30% proteine, 41% ulei si 15% carbohidrati. Proteina din aceste seminte contine toti cei 21 de aminoacizi cunoscuti, inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul uman nu Ii poate produce. Sunt de asemenea bogate In minerale precum calciul, magnesiu, potasiu, fier, fosfor, zinc si vitamina E. Uleiul contine 89% acizi grasi nesaturati din care aprox 75% sunt acizii grasi polinesaturati esentiali omega 6 si omega 3 in raportul ideal de 3:1 pentru asimilarea de catre organism. Faina de canepa contine 29% proteine complete si 30% fibre. Datorita continutului ridicat de fibre, faina de canepa este recomandata persoanelor care au probleme cu digestia. Se poate folosi in retete de paine, biscuiti si alte produse de patiserie imbogatind valorile nutritive ale acestora.
Pentru orice dieta uleiul, semintele decorticate si faina de canepa constituie surse vegetale de acizi grasi, antioxidanti, vitamine, minerale (potasiu, calciu, magneziu, sulf, fier si zinc), fibre, si o sursa completa, echilibrata si lipsita de gluten de aminoacizi esentiali.
Problemele de sanatate ameliorate
•PROBLEME CARDIOVASCULARE – Uleiul de canepa joaca un rol important In metinerea sanatatii cardiovasculare. Faptul ca uleiurile Omega 3 reduc trigliceridele si niveul de colesterol a fost demonstrat In numeroase studii. Acizii grasi Omega 3 sunt de asemenea eficienti In micsorarea tensiunii arteriale si In diminuarea nivelului de fibriogen, un marker-cheie In ateroscleroza.
•ECHILIBRUL PIELII - Uleiul de canepa furnizeaza acizii grasi necesari In mentinerea sanatatii si a flexibilitatii membranelor celulare, avand totodata proprietati antivirale, antifungice si antibacteriale. Numeroase studii clinice arata ca acizii grasi esentiali pot da rezultate bune In tratarea multor afectiuni alergice cronice si inflamatorii, de tipul eczeme si psoriasis.
•SISTEMUL NERVOS - Acizii grasi esentiali sunt necesari pentru o structura sanatoasa a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielina (care izoleaza celulele nervoase). La copii, omega 3 si omega 6 sunt extrem de importanti pentru dezvoltarea sanatoasa a creierului si a functiilor cognitive. In plus, constituie un tratament adjuvant in cazul ADHD (hiperactivitate) sau altor probleme comportamentale.
•ECHILIBRUL HORMONAL - Canepa e singura samanta comestibila care contine Acid Gamma-Linolenic benefic In tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei. Datorita profilului acizilor grasi din canepa, ea este sursa cea mai adecvata de AGL pentru consumul pe termen lung. In plus, clorofila continuta este bogata In magneziu si extrem de folositoare organismului.
•ANTIINFLAMMATOR/ ANTIARTRITIC - Acizii grasi Omega 3 ajuta la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substante antiinflamatoare care functioneaza asemenea hormonilor. Uleiul de seminte de canepa ofera acizii grasi vitali In tratarea pe termen lung a afectiunilor artritice (de ex. artrita reumatoida).
•SISTEMUL IMUNITAR –Acizii grasi esentiali Imbunatatesc functionarea sistemului imunitar, ajuta la reglarea bacteriilor intestinale si cresc energia celulara necesara la eliminarea toxinelor.
Newsletter-ul
dinamism si energie de la prima ora!
Permite notificari
Inchide
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.