Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Enciclopedie: Canesten Gyn 3 (3 comprimate vaginale a 200 mg )
Home > Enciclopedie > Medicamente > Canesten Gyn 3 (3 comprimate vaginale a 200 mg )

  inapoi


Ce sunt comprimatele vaginale Canesten Gyn 3?

Un comprimat vaginal contine 200 mg clotrimazol si excipienti: calciu lactat pentahidrat, poli (1-vinil-2-pirolidon), dioxid de siliciu coloidal, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, amidon de porumb, metilhidroxipropil celuloza, celuloza microcristalina, acid  lactic.

Canesten Gyn 3 (tratament de trei zile) comprimate vaginale sunt disponibile sub forma unui blister a 3 comprimate vaginale plus 1 aplicator vaginal.


Pentru ce se utilizeaza?

Secretii vaginale infectioase provocate de levuri; inflamatii ale vaginului provocate de levuri – de obicei Candida – si suprainfectii cu bacterii sensibile la clotrimazol.


Care sunt contraindicatiile?

Nu trebuie sa utilizezi comprimatele vaginale daca stii ca esti hipersensibila la substanta activa, clotrimazol sau la oricare din excipienti.


Cum se administreaza?

Inserati 1 comprimat vaginal pe cat de profund posibil in vagin o data pe zi, seara timp de 3 zile consecutive.

Daca uiti sa utilizezi o doza seara, poti sa iti administrezi comprimatul in dimineata urmatoare. Daca uiti sa utilizezi o intreaga doza, administreaza-ti o doza urmatoarea data si continua tratamentul asa cum este recomandat.

Inserarea utilizand  aplicatorul se face dupa cum urmeaza:

  1. Desfa aplicatorul pe cat de mult posibil. Trebuie sa introduci comprimatul  vaginal in aplicator in asa fel incat aproximativ jumatate din comprimat sa se situeze in afara aplicatorului cu partea rotunjita in afara. Apasa usor partea rotunda a aplicatorului cu degetul.
  2. Trebuie sa introduci cu atentie aplicatorul in vagin pe cat de profund posibil. Cel mai usor este in pozitia asezat pe spate.
  3. Impinge cu atentie tija aplicatorului in aplicator, pe cat de mult posibil; in acest fel se pozitioneaza corect comprimatul in vagin. Retrage  aplicatorul.
  4. Curata cu atentie aplicatorul cu apa calduta (nu cu apa fierbinte) dupa utilizare.

Ce precautii trebuie luate?

Consulta medical daca afectiunea a aparut prima data si daca ai avut infectii micotice de acest fel mai mult de patru ori in ultimele 12 luni.
Nu exista interactiuni cunoscute cu alte medicamente.

Excipientii utilizati in formularea comprimatelor vaginale  (in special stearatii) pot afecta integritatea produselor din latex (de exemplu prezervative, diafragme) si pot reduce siguranta acestor produse in cazul utilizarii concomitente.

Nu se recomanda tratamentul in perioada ciclului.
Data de expirare a acestui medicament este mentionata pe blister si pe cutie.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !

A nu se lasa la indemana copiilor !
Se elibereaza fara reteta. La aparitia unor reactii neasteptate se consulta medicul.
A se pastra in ambalajul original.


Care sunt efectele secundare?

Nu trebuie sa utilizezi aceste comprimate in timpul sarcinii, decat sub supraveghere medicala.  


Care sunt reactiile adverse?

Pot aparea ocazional reactii dermice in zonele afectate (de exemplu, senzatii de arsura si intepatura, inrosirea pielii). In cazuri izolate pot aparea reactii generalizate de hipersensibilitate, de grade diverse de  severitate.

Aceste reactii pot afecta: pielea (de exemplu, prurit, inrosire), respiratia (de ex.,taierea respiratiei ), circulatia sanguina (de exemplu, o scadere a tensiunii necesitand ingrijire medicala sau chiar pierderea cunostintei) sau la nivel gastrointestinal  (de exemplu, greata, diaree).


Ce alte remarci speciale trebuie facute?

In general se constata o imbunatatire vizibila a simptomelor provocate de infectiile  fungice vaginale (pruritul, secretii abundente,senzatie de arsura) in primele patru zile de la inceperea tratamentului. Daca semnele externe ale infectiei nu au disparut complet dupa tratament, consulta medicul.

Tratamentul timp de 3 zile consecutive este in general suficient pentru a elimina infectiile  fungice. Totusi, daca este necesar tratamentul poate fi urmat de un alt ciclu de terapie.
Pentru vindecarea completa a infectiei si prevenirea re-infectarii, nu trebuie sa inchei prematur tratamentul sau sa-l intrerupi fara a consulta medicul.

Daca intrerupi tratamentul, afectiunea se poate reinstala, existand posibilitatea ca infectia sa nu se fi vindecat complet. Tratamentul nu trebuie incheiat imediat ce simptomele au disparut ci trebuie continuat sistematic timp de 3 zile.

Daca vaginul este uscat, comprimatele vaginale se pot dizolva doar incomplet. Daca se intampla asa, particule din comprimate vor cadea, regasindu-se in lenjeria de corp. Intr-un asemenea caz, acest tratament trebuie urmat utilizand crema vaginala.


Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

Bayer Consumer Care AG

Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie