Absolvent al Facultatii de Biologie – Biochimie, Bucuresti, 1972, cu doctorat in 1984 in "Biotehnologia enzimelor utilizate in fabricarea alimentelor".
Absolvent al Universitatii Politehnice Bucuresti, Facultatea de Automatica, postuniversitar 1989.
Absolvent al Institutului de Inginerie Genetica si Biotehnologie (ICGEB), O.N.U. – Trieste – Italia 1992, diploma Nutritionist. Multiple specializari in Siguranta Alimentara, proiectarea alimentelor, Nutritie Umana, dietoterapie.
De la terminarea studiilor lucreazã la Institutul de Cercetari Alimentare Bucuresti, ca cercetator, apoi cercetator principal, iar dupa 1990 ca director stiintific si director general.
A elaborat tratate de specialitate in domeniul alimentului, alimentatiei, nutritiei publicand peste trei sute lucrari stiintifice in tara si strainatate.
Tratate de specialitate:
Bioingineria preparatelor enzimatice microbiene, editura Tehnica, 1980;
Biotehnologii in prelucrarea produselor agroalimentare, editura Ceres, 1987;
Product of Ethanol, PNUD, Viena, 1991;
Agri – Food Quality. The Royal Society of Chemistry, Cambridge, UK, 1999;
Modelarea si conducerea proceselor biotehnologice, editura Didactica, 2002;
Afectiunile aparatului respirator – Terapii Complementare, editura Fiat Lux, 2004;
Siguranta alimentara – Autenticitate si Trasabilitate, editura Mirton, 2005;
Biogenically active amine in food, COST, Belgium, 2005;
Produse romanesti din carne, conform cerintelor europene, editura Alt Press Tour, 2006.
Detine 23 de brevete de inventie inregistrate la OSIM.
Alte mentiuni:
Laureat al premiului Academiei Romane pe anul 1980;
Detine Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de cavaler, din anul 2000;
Medalie de aur la INVENTIKA – EUREKA 2000, Bruxelles;
Citat in WHO'S WHO, 2006;
Citat in Enciclopedia THE WORLD OF LEARNING – Marea Britanie, editiile 2000 – 2002;
Laureat al premiului OSKAR – CAPITAL pentru cea mai bunã inventie, 1999.