Copilul 2-3 ani
Cum sa-l hranesti pe cel mic?
Poti sa-ti ajuti copilul sa dezvolte, inca de mic, obiceiuri alimentare sanatoase. In timp ce rolul tau este sa decizi ce alimente sa-i oferi si cand anume, lasa-l pe el sa decida cum si cat sa manance. Procedand astfel, de fapt, il inveti sa-si respecte pofta de mancare. Daca este flamand, lasa-l sa manance cat de mult vrea. Daca a mancat suficient, ofera-i lui ocazia de a-si da seama.
Nu te lasa condusa de copil
Cand ii dai celui mic pentru prima data un anumit sortiment de mancare, nu te speria daca se stramba si refuza sa manace. Este o simpla modalitate prin care sugarul iti transmite ca nu recunoaste mancarea respectiva. Toti copiii au un talent innascut pentru a refuza noile alimente.Cercetari recente au demonstrat ca unui copil ii ia in medie 10-15 minute pentru a-si da seama daca ii place noua mancare sau nu. Incercarile repetate il pot ajuta sa se obisnuiasca cu acel fel si chiar sa-si doreasca sa-l manace. Asa ca in cazul in care esti refuzata de copilas, nu renunta prea repede. Repetitia este mama invataturii. Mofturile facute la mancare Mofturile facute de cei mici, mai ales in perioada in care copilasii sunt limitati la anumite alimente constituie plangeri des intalnite printre parinti. Inspira-te din urmatoarele indicatii pentru ca mesele celui mic sa nu devina o povara:
Cu toate ca poate produce frustrare, mofturile reprezinta o treapta normala de-a lungul procesului de crestere si dezvoltare si nu va dura pentru eternitate. In situatia in care persista, spune-i pediatrului/medicului de familie ingrijorarile tale. Cum sa previi inecarea cu mancare?
Alimente ce trebuiesc evitate pentru a preveni inecarea
Cum sa reduci riscul alergiilor alimentare? Cand introduci noi produse alimentare in mesele copilului, urmareste-i cu mare atentie reactii de tipul - aparitia bubitelor, probleme cu stomacul sau dificultati respiratorii. Daca observi vreunul din simptomele de mai sus, consulta medicul pediatru de urgenta. Urmatoarele 8 alimente sunt considerate a fi dintre cele mai alergice:
Bebelusul invata privindu-te si imitandu-te, asa ca ai grija ce exemplu ii oferi:
Nutrientii esentiali ce nu trebuie sa lipseasca din masa celui mic
Dimensiunile portiilor Portiile pentru adulti nu se potrivesc cu portiile celor mici. Cum poti sa fii sigura ca sugarul a mancat suficient?
Nu uita!
de
TopSanatate
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
19.11.2007 14:03
Admosfera din timpul mesei copilului
Dupa cum ati relatat si dumneavoastra in articolele de mai sus copilul trebuie sa manance de trei ori pe zi si cat se poate de regulat.In afara de acest lucru copilului nu trebuie sa i se dea separat mancare ci o data cu restul familiei.Totodata toti membrii familiei trebuie sa fie veseli, sa creeze o admosfera placuta in jurul copilasului sau chiar sa asculte o muzica ambientala.Mancarea poate sa fie prezentata copilulului ca un joc, in care noi parintii trebuie sa intram.De asemenea si copilasul trebuie sa fie relaxat si nu obosit.Daca acesta este obosit si vrea sa doarma chiar daca este ora lui de masa il vom lasa sa se odihneasca si abia dupa aceea ii vom da mancare.Daca copilul este nervos de asemenea nu va manca si va fi speriat de ora mesei in cazul in care il vom forta sa manance.Nu uitati copii trebuie sa se simnta iubiti in orice moment, deci nu va lasati stapaniti de oboseala sau nervi.Cand simtiti ca sunteti coplesiti apelati la ajutorul celorlalti membri ai familiei.Pe curand.Maria Iacob
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |